MY KTEO

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

«Στερεά… Υπεροχής!»: Πέντε νέοι υποψήφιοι


Άνθρωποι της Κοινωνικής Προσφοράς και του Εθελοντισμού, Άνθρωποι της Εκπαίδευσης, της Υγείας, του Πολιτισμού, Αγρότες και Αγρότισσες, Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Νέες και Νέοι, απ΄ όλους τους χώρους του δημοκρατικού τόξου, συμμετέχουν στην
κοινή προσπάθεια, συμπορεύονται και παλεύουν για μια «Στερεά… Υπεροχής!» 
Πάμε μπροστά!  Έλα και εσύ μαζί μας!

Υποψήφιοι

-Άννα Καρύδη-Πυρουνάκη. Εκπαιδευτικός/Νηπιαγωγός. (Βοιωτία)
Βιογραφικό :
Η Άννα Καρύδη-Πυρουνάκη ζει στο Καπαρέλλι Βοιωτίας. Είναι παντρεμένη με τον Κλήμη Πυρουνάκη. Εργάστηκε ως Νηπιαγωγός στο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου.
Είναι μέλος του συμβουλευτικού οργάνου για τη διαδικτυακή ασφάλεια Saferinternet.gr και εξωτερικός συνεργάτης του INSAFE, ευρωπαϊκό δίκτυο ενημέρωσης για τη διαδικτυακή ασφάλεια.
Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά θεματικά συνέδρια για την  e-ασφάλεια και τις ψηφιακές τεχνολογίες και έχει οργανώσει σεμινάρια ΝΤ σε εκπαιδευτικούς της περιφέρειας.
Ως ιδρυτικό μέλος του δικτύου για τα «Δικαιώματα του Παιδιού», έχει συνδιοργανώσει δράσεις με επίκεντρο το Παιδί, την υποστήριξή και την ανάδειξη των πολλαπλών δυνατοτήτων του. Έχει ασχοληθεί επιτυχώς με το συντονισμό οκτώ αδελφοποιήσεων αποσπώντας εθνικά αριστεία & ευρωπαϊκές διακρίσεις, καθώς και τεσσάρων διακρατικών συμπράξεων Comenius.

-    Κουλούρης Γιώργος. - Ιατρός Πνευμονολόγος - Περιφερειακός Σύμβουλος. (Εύβοια)
Βιογραφικό :
Ο Γιώργος  Κουλούρης  κατάγεται από το Αυλωνάρι και είναι Γιατρός, Πνευμονολόγος. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ.  Έχει υπηρετήσει στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος καθώς και  στο Αγροτικό ιατρείο του Οξυλίθου Ευβοίας.
Εκπαιδεύτηκε στην Πνευμονολογική κλινική του ΓΝ Σισμανόγλειου και έλαβε την ειδικότητα του Πνευμονολόγου και εγκαταστάθηκε στην Κύμη μέχρι σήμερα.
Διετέλεσε  αντιπρόεδρος του συλλόγου αγροτικών ιατρών του Νομού Ευβοίας και γραμματέας του Συλλόγου Προσωπικού Κέντρων υγείας και Υγειονομικών σταθμών Ν. Ευβοίας.
Το 2000 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Ελεγκτών Ιατρών.
Ασχολήθηκε ενεργά με τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και ανέπτυξε συνεργασία με τους «γιατρούς του κόσμου» και το τμήμα κοινωνικής ιατρικής του Πανεπιστημίου Θράκης.
Έχει ασχοληθεί με θέματα κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης μεταναστών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης .
Από το 2013 μέχρι 2016 διετέλεσε  επιστημονικός υπεύθυνος του ιατρικού τμήματος του Ξενώνα αιτούντων άσυλο προσφύγων στον ξενώνα «Μέλλον» που εδρεύει στον Δήμο Μοσχάτου και είναι υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Μετανάστευσης (ΙOM) που εδρεύει στη Νορβηγία.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων αυτών έχει κάνει περισσότερες από 70  ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια Πανελλήνια και διεθνή, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε επιστημονικές ημερίδες που έχουν σχέση με τα θέματα αυτά.
Από το 2014 είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος με περισσότερες από 50 επίκαιρες ερωτήσεις και ψηφίσματα με πιο χαρακτηριστικά από αυτά την ανάδειξη της Κύμης σε τουριστική περιοχή, τη δημιουργία των 5 υδατοδρομίων στην Εύβοια (Χαλκίδα, Αιδηψό, Κάρυστο, Κύμη, Αλιβέρι) έργα που ήδη υλοποιούνται. Όλα τα θέματα που ανέδειξε στα περιφερειακά συμβούλια είχαν αναπτυξιακό προσανατολισμό.

-   Λαθύρης Νίκος - Αντιστράτηγος ε.α. Πυροσβεστικού Σώματος. (Ευρυτανία).

Βιογραφικό:
Ο Νικόλαος Λαθύρης, γιός πολύτεκνης οικογένειας, γεννήθηκε το 1963 στον Άγιο Προκόπιο (Παλαιοκατούνα) Ευρυτανίας. Είναι  έγγαμος με την Ευανθία (Βάντα) Παφίλη και πατέρας 3 παιδιών.
Το 1985 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1990 αποφοίτησε από τη σχολή Αξιωματικών με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.  Έχει φοιτήσει στη σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας .
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Διοικητής στην Π.Υ.  Καρπενησίου και Υποδιοικητής στην Π.Υ. Λαμίας  στο τμήμα Πυρασφάλειας και στο Ανακριτικό τμήμα.
Το 2011 τοποθετήθηκε Διοικητής Νομού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  Φθιώτιδος με έδρα την πόλη της Λαμίας.
Το 2012 προήχθη κατ ΄επιλογή στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε Διοικητής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Το 2013 προήχθη κατ΄ επιλογή στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε Διοικητής στην Πυροσβεστική Ακαδημία του Πυροσβεστικού Σώματος.
Τον Μάρτιο του 2014 αποστρατεύτηκε ευδοκίμως  και του απονεμήθηκε ο  βαθμός του Αντιστράτηγου.
Από το 1995–2004 υπήρξε καθηγητής στο Ι.Ε.Κ Καρπενησίου σε μαθήματα Πυροπροστασίας .
Επίσης, είναι ιδιαίτερα ενεργός και στα αθλητικά δρώμενα, έχοντας υπάρξει αθλητής μεγάλων αποστάσεων και αθλητής χιονοδρομίας του Πυροσβεστικού Σώματος.
Επιπλέον έχει υπάρξει  ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Ευρυτανίας όπου διετέλεσε και Πρόεδρος για επτά χρόνια, Διαιτητής Επαγγελματικών κατηγοριών  καθώς επίσης άσκησε και χρέη Αρχιδιαιτητή της Ε.Π.Σ Ευρυτανίας.

-     Αλαμπάνου Δέσποινα - Περιφερειακή  Σύμβουλος  - Αγρότισσα. (Φθιώτιδα)
Βιογραφικό:
Η Δέσποινα Αλαμπάνου κατάγεται από το Αμούρι Φθιώτιδας. Είναι παντρεμένη με τον Γεώργιο Αλαμπάνο και μητέρα μιας κόρης. Εκτός από γυναίκα και μάνα, είναι και αγρότισσα που δίνει καθημερινή και συνεχή αγώνα με τη γη που αγαπά.
Είναι εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος από το 2014 και μέχρι σήμερα εκπροσωπεί τον τόπο της αλλά και τις γυναίκες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  Όντας στην Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει κάνει σειρά επερωτήσεων κυρίως για θέματα αγροτικής πολιτικής ενώ είναι ιδρυτικό μέλος σε γυναικείο σύλλογο ανάλογου ενδιαφέροντος.  Ασχολείται ενεργά και δραστήρια εκτός από ζητήματα αγροτικά και με θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, τη γυναίκα αλλά και τον τόπο της. Υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση με σθένος και το όραμά της είναι να προσφέρει όλες της τις δυνάμεις για μια καλύτερη Στερεά Ελλάδα, όπως αρμόζει στους κατοίκους της!

-    Δρόσος Παρασκευάς. -Αστυνομικός Υπάλληλος- Περιφερειακός Σύμβουλος. (Φθιώτιδα)
Βιογραφικό:
O Παρασκευάς Δρόσος   γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1968 και κατοικεί στο Σερνικάκι Φωκίδας. Εντάχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ το 1989. Υπηρέτησε σε νευραλγικές υπηρεσίες των Αθηνών μέχρι το 1995, όπου μετατέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας. Σήμερα υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Είναι εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας και Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής,  με καίριες παρεμβάσεις σε ουσιαστικά ζητήματα της Φωκίδας, ένα εκ των οποίων είναι η επιτυχής θεσμική παρέμβαση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, με παράλληλη  καθιέρωση ετήσιου Συνεδρίου, στο μαρτυρικό Δίστομο, συμμετέχοντος του Δικτύου Μαρτυρικών Χωριών & Πόλεων.
Υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης. Από το 2001 είναι αντιπρόσωπος της Φωκίδας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων από όπου έχει δώσει συνδικαλιστικούς και διεκδικητικούς αγώνες.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας.
Είναι Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου «Παραδοσιακός Ελαιώνας Άμφισσας» , απ όπου αγωνίστηκε για τη δικαίωση των πυρόπληκτων ελαιοκαλλιεργητών από την φωτιά του Ελαιώνα της Άμφισσας, στην καρδιά του Δελφικού Τοπίου καθώς και ενεργό μέλος του Συλλόγου αγροτών Άμφισσας.  Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Πελεκάνος».