MY KTEO

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Κοινή εμφάνιση Καρατζαφέρη - Καμμένου στην Χαλκίδα






Με μια θερμή χειραψία κατά την άφιξή τους σε γνωστό ξενοδοχείο της Χαλκίδας, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Πρόεδρος της «Δύναμης Ελληνισμού», Δημήτρης Καμμένος,
επισφράγισαν και με τον πιο επίσημο τρόπο τη συνεργασία των δυο κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Οι δυο αρχηγοί βρέθηκαν στη Χαλκίδα την Κυριακή το απόγευμα για την εκδήλωση της Ν.Ε ΛΑ.Ο.Σ Εύβοιας και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.



Με κοινές θέσεις και απόψεις στις ομιλίες του οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Καμμένος απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των φίλων και των ψηφοφόρων που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση της Ν.Ε ΛΑ.Ο.Σ Εύβοιας. Ανάμεσά τους ο πρώην Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, Κώστας Αϊβαλιώτης και ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, Νικόλαος Σαλαβράκος, καθώς και πολλά στελέχη από την Εύβοια κι όχι μόνο.

Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησαν οι ομιλίες των επίσημων καλεσμένων, τους οποίους προλόγισε ο γραμματέας της Ν.Ε., Νικόλαος Αλμπάνης και καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ν.Ε., Χρήστος Πολίτης. Ο κ. Πολίτης μάλιστα έκανε και μια μικρή αναδρομή στον φλέγον ζήτημα της Μακεδονίας, ξεκαθαρίζοντας ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και κάλεσε τον κόσμο να μη μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.



Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος τόνισε πως πρέπει να μπει τέλος στην αστική ευγένεια της Νέας Δημοκρατίας: «Σήμερα δεν υπάρχει ικανή αντιπολίτευση για να αναχαιτίσει την αριστερή λαίλαπα». Επίσης εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ατζέντα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Η επίσκεψη αυτή δεν είναι καλός οιωνός για τη χώρα», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Από την πλευρά του ο Κώστας Αϊβαλιώτης αρκέστηκε να πει: «Τη λύση τη δίνει ο έλληνας Σαλβίνι», «Η ουσία είναι μία, σύνορα με τη Σερβία» και «Η Ελλάδα είναι μία, ζήτω η Μακεδονία» αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα. Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο Νικόλαος Σαλαβράκος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο ΛΑ.Ο.Σ εκπροσωπεί τη γνήσια πατριωτική δεξιά.



«Δεν έχει πιο κάτω» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης ξεκινώντας την ομιλία του με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις εξελίξεις στο Κοινοβούλιο. Έδειξε τον Πάνο Καμμένο ως βασικό υπεύθυνο των όσων ζούμε τον τελευταίο καιρό: «Πιο πολύ υπεύθυνος από τους Τσίπρα – Κοτζιά είναι ο Πάνος Καμμένος, γιατι τους κουβάλησε στην πλάτη, σαν αχθοφόρος». Τόνισε τους αγώνες που έχει κάνει το κόμμα του για να μη δοθεί το όνομα Μακεδονία στη γειτονική χώρα και υπογράμμισε ότι η μόνη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είναι ότι: «Η Νέα Δημοκρατία με την πολιτική της το 2008, άνοιξε τον λάκκο και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έριξε το «πτώμα» μέσα». Από την κριτική του δεν ξέφυγε και το κόμμα της Χρυσής Αυγής κατηγορώντας το ότι εφτά χρονιά είναι μόνο τσαμπουκάδες, αλλά  χωρίς προτάσεις.





Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους ΑΝΕΛΛ ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν είναι τόσο σοβαρό και υπεύθυνο άτομο, όσο θα ήθελα… Δεν έχει θέση στην καθαρότητα των δικών μας θέσεων»… Κλείνοντας την ομιλία θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια για την προσφορά του στο κόμμα τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Σκανδαλάκη, που καθόταν ανάμεσα στον κόσμο και μάλλον αιφνιδιάστηκε από την κίνηση του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απόδοση τιμητικών πλακετών στον πατέρα Διονύσιο για την προσφορά του και στον γραμματέα της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ Εύβοιας, Νικόλαο Αλμπάνη για την προσφορά του σε θέματα ΑμΕΑ.