MY KTEO

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Περιοδεία στην περιοχή του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού


Περιοδεία στην περιοχή του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού πραγματοποίησε την Παρασκευή και το Σάββατο 9 & 10/2 κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Θανάση Καμαράτο, υποψήφιο δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού με τη «Λαϊκή
Συσπείρωση» και τον Βασίλη Παπασωτηρίου, μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.






Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων αναδείχθηκαν σημαντικά λαϊκά προβλήματα που βιώνει ο λαός της περιοχής.

Με την επίσκεψη στο κέντρο Υγείας Ιστιαίας, αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά, η πλήρης υποβάθμιση του τομέα της Υγείας στην περιοχή, η οποία για πληθυσμό άνω των 25000 ανθρώπων και τεράστια γεωγραφική έκταση διαθέτει ένα κέντρο υγείας υποστελεχωμένο, με παλαιό εξοπλισμό. Απουσιάζουν βασικές ειδικότητες όπως καρδιολόγος, μόνιμος χειρούργος, τεχνολόγος ακτινολόγος. Το κέντρο υγείας έχει στη διάθεση του μόλις έναν παθολόγο και τρεις γενικούς ιατρούς.

Κατά την επίσκεψη στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της περιοχής αναδείχθηκε το βασικό πρόβλημα της κτηριακής υποδομής του πυροσβεστικού κλιμακίου. Πρόκειται για κτήριο το οποίο έχει σημαντικές βλάβες (υποχωρεί το έδαφος στο μισό κτήριο) και δεν επαρκεί για την στέγαση και υπηρεσία του μόνιμου προσωπικού. Το κτήριο αυτό ενώ μισθώθηκε για στόλο 3 οχημάτων αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί είκοσι οχήματα. Αναδείχθηκαν τα δίκαια μισθολογικά αιτήματα των πυροσβεστών (αποζημιώσεις υπερωριών κ.α.), οι ελλείψεις προσωπικού.

Στην επίσκεψη στο Λιμενικό σταθμό Αιδηψού αναδείχθηκαν οι ελλείψεις σε πλωτά και χερσαία μέσα, αναπτύχθηκε ουσιαστική συζήτηση για τα μισθολογικά δικαιώματα των λιμενικών και τις ανάγκες γενικά του λιμενικού σώματος. Με τη συγχώνευση των λιμενικών σταθμών της περιοχής, πάνω από 25 άτομα προσωπικό στεγάζονται σε έναν πολύ μικρό χώρο της τάξης των 100 τετραγωνικών.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ιστιαίας.  Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε:

Η πείρα που έχει συγκεντρωθεί θέτει το κρίσιμο ζήτημα : Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στο εργατικό λαϊκο κίνημα, στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν.
Το ΚΚΕ ήταν μαζί με το λαό της Ιστιαίας για να γίνει νοσοκομείο στη Βόρεια Εύβοια, για να στελεχωθεί καλά και να έχει σύγχρονο εξοπλισμό το Κέντρο Υγείας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών και της πλημμύρας και την ουσιαστική αποζημίωση των πληγέντων από τις καταστροφές.
Είμαστε πολλά χρόνια στο πλευρό των Ρετσινάδων για να αντιμετωπιστεί η πολύχρονη κυβερνητική κοροϊδία, να σταθούν στο επάγγελμα, να έχουν ικανοποιητικό εισόδημα και ασφάλιση και έτσι συνεχίζουμε ζητώντας και τη δική τους συστράτευση με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση.     
Το ΚΚΕ Συγκρούστηκε αποφασιστικά με την αντιλαϊκη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συγκρούεται με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναμετριέται με τα μεγάλα συμφέροντα, με τη  ΕΕ και το ΝΑΤΟ,  με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, τον καρχαρία που καταπίνει τις προσδοκίες και υπονομεύει το μέλλον των λαϊκών οικογενειών. 
Αυτά είναι ισχυρά κριτήρια που δείχνουν το δρόμο στους εργαζόμενους να δώσουν μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ, πολλαπλασιάζοντας τη λαϊκή δύναμη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδείξει ιδιαίτερες επιδόσεις ως σημαιοφόρος των ΑμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στα Βαλκάνια. Παίζει με τη φωτιά, δίνει τα πάντα για να γίνουν πιο αποτελεσματικά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Έχει δώσει τη βάση της Σούδας η οποία τροφοδοτεί τα Αμερικάνικα πλοία με πυραύλους κατά του λαού της Συρίας. Ετοιμάζει τη βάση στο Άραξο για πυρηνικά, έχει γεμίσει τη χώρα μας στρατιωτικές βάσεις, την έχει μετατρέψει σε στόχο, και έχει βάλλει το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες σε μια περιοχή που εξελίσσεται ένας πολύ σκληρός ανταγωνισμός ανάμεσα στο ΝΑΤΟ , τις ΗΠΑ , την ΕΕ, τη Ρωσία και την Κίνα για τον έλεγχο των αγορών, των ενεργειακών πηγών και αγωγών.
Σ αυτό το περιβάλλον των ανταγωνισμών και των ΕυρωΑτλαντικών επιδιώξεων γεννήθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών και οτι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι απολογητές του έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για να ενταχθεί η Πρώην Γιουγκοσλάβικη Δημοκρατία της Μακεδονίας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να γίνει βάση , όπως το Κόσσοβο και η Αλβανία,   που θα χρησιμοποιείται  για να ελεγχθεί η επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας στα Δυτικά Βαλκάνια.
Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε αυτή τη συμφωνία με ουσιαστικά κριτήρια συνεχίζοντας έναν συνεπή  αγώνα δεκαετιών κατά των ιμπεριαλιστών και θέλουμε να σημειώσουμε ότι η βρώμικη, αντικομουνιστική δουλειά  των κυβερνητικών παπαγάλων που διαστρεβλώνουν σκόπιμα τις θέσεις του ΚΚΕ δεν θα περάσει. 
Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του από το 1992. Έχει προειδοποιήσει ότι η συγκέντρωση της προσοχής στην ονοματολογία είναι αδιέξοδη και έχει μιλήσει για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι όλων. Από τότε κατήγγειλε τα εθνικιστικά συλλαλητήρια στα οποία συμμετείχε και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Μακεδονία είναι μια ευρεία γεωγραφική περιφέρεια η οποία ήταν κάτω από τον έλεγχο της οθωμανικής Αυτοκρατορίας και διαμοιράστηκε μετά το τέλος των βαλκανικών πολέμων με τη συμφωνία του Βουκουρεστίου το 1913, ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Σερβία , τη Βουλγαρία και την Αλβανία  και συνεπώς καμία χώρα δεν μπορεί να διεκδικεί αποκλειστικότητα. Γι’ αυτό το λόγο είναι επικίνδυνη η θέση που λέει ότι «η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική», που χρησιμοποιούν εθνικιστές, όπως επικίνδυνες είναι οι θέσεις που περιέχει η Συμφωνία των Πρεσπών περί μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας στην υπηρεσία του αλυτρωτισμού που μπορεί να αναπαράγεται  ανά πάσα στιγμή. 
Η κυβερνητική πολιτική προκαλεί κάθε εργαζόμενο, προκαλεί κάθε αριστερό κάθε προοδευτικό άνθρωπο, ξεπλένει τα εγκλήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τους  παρουσιάζει ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας ενώ ευθύνονται για αμέτρητους πολέμους και επεμβάσεις, για πραξικοπήματα, στήριξαν τη Χούντα και την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, είναι παράγοντας διατήρησης της 45χρόνης κατοχής στο νησί και αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για το λαό μας και τους άλλους λαούς. Τροφοδοτούν την επιθετικότητα της Τουρκίας που αμφισβητεί τα σύνορα στο Αιγαίο και τα κυριαρχικά δικαιώματα . 
Ο βρώμικος ρόλος των Αμερικανών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εκφράζεται στην ωμή επέμβαση στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Νικόλα Μαδούρο και το διορισμό προέδρου μαριονέτας επικεφαλής των αντιδραστικών δυνάμεων που καθοδηγείται από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό. Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βγάζει άχνα για το ρόλο των ΗΠΑ και της ΕΕ και κρύβεται πίσω απο το δάκτυλο της, έχει αποκαλύψει την υποκρισία της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που προσπαθούν να κρύψουν ότι η βάση των προβλημάτων του λαού της Βενεζουέλας είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και η κρίση του. Το ΚΚΕ καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τις απειλές για στρατιωτική δράση, εκφράζει την αλληλεγγύη του στο βενεζουελάνικο λαό και το ΚΚ Βενεζουέλας που παλεύει σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, για τo σοσιαλισμό.     

Πάμε στις Ευρωεκλογές με μεγάλη πείρα ! 
Τα επιτελεία του κεφαλαίου, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του διαφημίζουν δεκαετίες την ΕΕ υπόσχονται ευημερία και σύγκλιση αλλά στην πράξη αυτά έχουν διαψευστεί. Η ΕΕ δεν είναι η Ευρώπη όπως ισχυρίζονται οι υπερασπιστές της είναι  ένωση του κεφαλαίου που παράγει συνεχώς μέτρα κατά των λαών και σημαδεύεται από τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Είναι ο πρώτος διδάξας στην  ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και της σταθερής εργασίας, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι τα 70 χρόνια. Κάθε μέτρο που παίρνει ξεκινάει από την ίδια αρχή. Πως θα κόψει πόρους, κονδύλια για τους λαούς, πως θα δώσει κεφάλαια για τους μεγάλους οικονομικούς ομίλους και θα ελέγχει συστηματικά την εφαρμογή της πολιτικής της λιτότητας, της φτώχειας για να μη σηκώσουν οι εργαζόμενοι κεφάλι.
Η ΕΕ πλαισιώνεται από μηχανισμούς σκληρής καταστολής, φακελώματος, διαθέτει ευρωεισαγγελία, χτυπάει το απεργιακό δικαίωμα,  είναι ένωση του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της ιστορίας, φυτώριο ανάπτυξης της ακροδεξιάς και τροφοδότης φασιστικών δυνάμεων, απαγόρευσης της δράσης κομμουνιστικών κομμάτων. 
Στην ΕΕ αυτοί που ζούνε στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας ξεπερνούν τα 110 εκατομ, οι άνεργοι ξεπερνούν τα 16 εκατομμύρια και περισσότεροι είναι αυτοί που δουλεύουν με μερική και προσωρινή απασχόληση, με τη λεγόμενη εθελοντική δουλειά  . Ενοχοποιείται κάθε πλήρες δικαίωμα και προβάλλεται το ελάχιστο. Ελάχιστη εργασία, ελάχιστο εισόδημα, οι γυναίκες φορτώνονται τα βάρη του σπιτιού, τη φροντίδα των ηλικιωμένων και των πασχόντων για να μην δοθούν κονδύλια για υποδομές πρόνοιας και οι νέοι γίνονται λάστιχο θύματα της εργασιακής περιπλάνησης, της μετανάστευσης για την αναζήτηση δουλειάς.

Δίνουμε τη μάχη των περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών με δύναμη και αποφασιστικότητα και ο λαός πρέπει να σκεφτεί καλά. Διαφήμισαν τον «Καλλικράτη» και διαφημίζουν σήμερα τον «Κλεισθένη», καλλιεργούν ψεύτικές προσδοκίες. Ο Περιφερειάρχης και ο αντι-περιφερειάρχης, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ , της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Στερεάς και Εύβοιας και στο δήμο είναι φρικτοί ! Τάζουν, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, υλοποιούν την αντιλαική πολιτική των κομμάτων τους. Τα παραμύθια περί ανεξάρτητων υποψηφίων είναι γραφικά και ξεφτισμένα. ....
Οι κομμουνιστές δήμαρχοι είναι παράδειγμα συνέπειας και αγωνιστικότητας, δίνουν μάχη με την αντιλαϊκή πολιτική, είναι πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, απέτρεψαν χαράτσια, εξασφάλισαν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά.
Ο λαός πρέπει να το συνειδητοποιήσει.
Δικαιούται μια καλύτερη ζωή και καλείτε να τη διεκδικήσει, να παραμερίσει τους καιροσκόπου, τους πολιτικάντηδες που θυμούνται παραμονές των εκλογών τη συγγένεια και τη φιλία, που παίζουν με την ανεργία και χτυπούν με θράσος τις πόρτες των λαϊκών σπιτιών για να εκβιάσουν και να αρπάξουν την ψήφο.  
Λέμε σε όλους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε να γίνουν κριτήρια για τη στάση σας, καταδικάζοντας τους υπεύθυνους, με τους αγώνες και με τη ψήφο σας στις εκλογές του Μάη και στις βουλευτικές εκλογές, να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ για να γίνει πιο δυνατό.