MY KTEO

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστό μοσχάρι με φέτα και δυόσμο στην κατσαρόλα

Υλικά:

1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. σκόρδο πολτοποιημένο
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το κιλότο σε σανίδα κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 3 εκ. η καθεμία. Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι σχίζουμε κάθε φέτα, δημιουργώντας τσέπη-θήκη για τη γέμιση.

Σ' ένα μπολάκι ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τη φέτα, το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με πιρούνι. Γεμίζουμε κάθε φέτα με λίγο μείγμα και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.

Στη μεγάλη και φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με 2 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο, τις φέτες για 3΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3΄-4΄ ώσπου να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το γεμιστό κρέας χωρίς προσθήκη νερού (πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά) για 1 ώρα και 30΄, μέχρι να λιώσει το κρέας και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή ζυμαρικά.


argiro.gr