MY KTEO

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Οι αρμοδιότητες της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Κύμης


Πέραν των αρμοδιοτήτων των Αναπληρωτών Διοικητών οι οποίες προβλέπονται με την παρ. 9 του άρθρου 7 του Ν. 3329/2005, μεταβιβάζουμε στην Αγγελοπούλου Βασιλική του Αθανασίου, Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ-Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ-Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΥΜΗΣ με
αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα ΚΥΜΗ, και το δικαίωμα να
υπογράφει πράξεις ή άλλα έγγραφα και να ασκεί επιπλέον συγκεκριμένες αρμοδιότητες, για την Οργανική Μονάδα ευθύνης της, ως ακολούθως:
 Έχει την ευθύνη της οργάνωσης, συντονισμού, ελέγχου και εύρυθμης λειτουργίας όλων των Υπηρεσιών του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης.
 Εκπονεί και ενημερώνει σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο το χάρτη υγείας του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης και τον υποβάλλει στον Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας.
 Εκπονεί το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης και το υποβάλλει προς έγκριση στο Δ.Σ. του Γ.Ν. Χαλκίδας-Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου-Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης.
 Εκπονεί, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο, το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών και εκτάκτων αναγκών και το υποβάλλει προς έγκριση στο ενιαίο Δ.Σ.
 Εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο την ανέγερση, επέκταση, αναδιάταξη και ανακατανομή των κτιριακών και λοιπών υποδομών του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης. Έχει την ευθύνη της περιβαλλοντικής πολιτικής και διαχείρισης του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης.
 Επεξεργάζεται και αξιολογεί όλες τις προτάσεις και αιτήματα των Υπηρεσιών και του προσωπικού και τα υποβάλλει στα αρμόδια όργανα.
 Υποβάλλει προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο την επαναπροκήρυξη θέσεων ιατρών ΕΣΥ και την παράταση παραμονής ειδικευόμενων ιατρών
 Εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιου το συνολικό ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης.
 Υποβάλλει στον Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας πρόταση πρόσληψης επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών.
 Αποφασίζει την τοποθέτηση των Προϊσταμένων των Τμημάτων και Γραφείων του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης.
 Αναθέτει προσωρινά καθήκοντα Προϊσταμένου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης και Τομέα μέχρι την πλήρωση των θέσεων αυτών.
 Εισηγείται στο Δ.Σ. του Γ.Ν. Χαλκίδας-Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου-Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης για τον προϋπο-λογισμό του φορέα, τις αναμορφώσεις και τροποποιήσεις του, όπως και τον ισολογισμό και τον απολογισμό της οικονομικής χρήσης κάθε έτους.
 Είναι εισηγητής στο Διοικητικό Συμβούλιο για το Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης, καθώς και τις τροποποιήσεις του.
 Προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο την σκοπιμότητα και τον τρόπο χρηματοδότησης για εκτέλεση έργων, υλοποίηση μελετών, προμήθεια παντός τύπου εξοπλισμού, προμήθεια παντός είδους αναλώσιμου υλικού και ανάθεση υπηρεσιών για ποσά άνω αυτών που σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις έχει αρμοδιότητα να εγκρίνει.
 Παρακολουθεί και ελέγχει σε μηνιαία βάση την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού και την εν γένει οικονομική λειτουργία του φορέα του.
 Συντάσσει ετήσια έκθεση πεπραγμένων του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης, την οποία υποβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιο και στον Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας.
 Υποβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιο προτάσεις για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης, καθώς επίσης και την εκποίηση τους.
 Συγκροτεί ομάδες εργασίας ή επιτροπές για το σχεδιασμό και διαχείριση διαφόρων προγραμμάτων δράσης του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης.
 Εκπροσωπεί το Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης δικαστικώς και εξωδίκως, καθώς και έναντι τρίτων και διορίζει πληρεξούσιους δικηγόρους.
 Προΐσταται όλων των Υπηρεσιών του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης και ασκεί ιεραρχικό και πειθαρχικό έλεγχο και μπορεί να αναθέτει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε οποιονδήποτε υπάλληλο των φορέων ευθύνης του και να επιβάλει τις αντίστοιχες πειθαρχικές ποινές του μονομελούς οργάνου.
 Αποφασίζει για το χαρακτηρισμό παλαιού υλικού ως άχρηστου, καθώς και για την καταστροφή ή την εκποίηση του άχρηστου υλικού.
 Εισηγείται στον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας για τη διάθεση σε άλλους φορείς του μη χρησιμοποιούμενου υλικού του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης.
 Συγκροτεί το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης.
 Ασκεί όλες τις αρμοδιότητες που του αναθέτει ο Κοινός Διοικητής, το Ενιαίο Δ.Σ. και με αποφάσεις του ο Διοικητής της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας
 Υπογράφει χρηματικά εντάλματα και χρηματικούς τίτλους εξόφλησης ενταλμάτων (επιταγές κ.λπ.), καθώς επίσης και τα επίσημα τηρούμενα βιβλία του Ιδρύματος που προβλέπονται από το Δημόσιο Λογιστικό.
 Υπογράφει όλα τα έγγραφα, πράξεις και αποφάσεις των υπηρεσιών της Νοσοκομειακής Μονάδας του σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
 Έχει την ευθύνη της διαχείρισης επικοινωνίας των δράσεων του Νοσοκομείου μέσω ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου.
Έχει δικαίωμα τελικής υπογραφής για:
 Εντολές μετακίνησής εκτός έδρας πάσης φύσης, πλην αυτών που ορίζονται στην παρ.1, περιπτ. β’ της αρ. Υ4α/οικ.91432/25-07-2011 (ΦΕΚ 2012/Β΄/9-9-2011) ΥΑ και αφορούν τις μετακινήσεις μεταξύ των Νοσοκομείων με σκοπό την ορθολογικότερη κατανομή τους και την κάλυψη έκτακτων αναγκών των Νοσοκομείων.
 Ως διατάκτη για την υπογραφή επιταγών και χρηματικών ενταλμάτων που αφορούν δαπάνες και προμήθειες των νοσηλευτικών μονάδων ευθύνης τους.
 Το Ημερήσιο Πρόγραμμα Εφημέριων.
 Τις Δεσμεύσεις Πιστώσεων.
 Συμβάσεις.
 Γνωστοποιήσεις κατακύρωσης.
 Εγκρίνει την σκοπιμότητα και τον τρόπο χρηματοδότησης για εκτέλεση έργων, υλοποίηση μελετών, προμήθεια παντός τύπου εξοπλισμού, προμήθεια παντός είδους αναλώσιμου υλικού και ανάθεση υπηρεσιών κατά ΚΑΕ προϋπολογισμού μέχρι 20.000€ ετησίως.
 Αποφάσεις συγκρότησης ομάδων εργασίας και επιτροπών για το σχεδιασμό και διαχείριση διαφόρων προγραμμάτων δράσης του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης.
 Πρωτόκολλα Ορκωμοσίας.
 Προσλήψεις μόνιμου και λοιπού προσωπικού.
 Ωριμάνσεις.
 Την Κατανομή και την τοποθέτηση προϊσταμένων των προβλεπόμενων από τον οικείο οργανισμό τμημάτων και γραφείων του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης.
 Χορήγηση αδειών ιατρικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού.
 Συγκρότηση ομάδων εργασίας και επιτροπών για τον σχεδιασμό και διαχείριση διαφόρων προγραμμάτων δράσης του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης.
 Προκηρύξεις νέων θέσεων.
 Διακοπή και λύση θητείας.
Σε κάθε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος της Αναπληρώτριας Διοικήτριας οι αρμοδιότητές της ασκούνται από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας της Οργανικής Μονάδας Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης.
2) Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Χαλκίδας-Γ.Ν.-
Κ.Υ. Καρύστου-Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης
Παναγιώτης Τζαφέρος