MY KTEO

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Καιρός - meteo: Εκτακτη ενημέρωση για σοβαρούς κινδύνους σε κτίρια σε Εύβοια, Αττική και νησιά - Ανέμους 10 μποφόρ φέρνει η «Χιόνη»


Καιρός: Σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, στην Ανατολική Αττική, και στα νησιά του Αιγαίου σύμφωνα με το meteo, φαίνεται πως θα φέρει η νέα κακοκαιρία με το όνομα «Χιόνη».

Οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή που επηρεάζει τον καιρό της χώρας μας προκαλούν πτώση της θερμοκρασίας η οποία σήμερα Τρίτη 12/02 θα είναι αισθητή κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ αύριο Τετάρτη 13/02 θα γίνει αισθητή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Πολύ μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η «Χιόνη» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ σύμφωνα με το meteo, υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, στην Ανατολική Αττική, και στα νησιά του Αιγαίου.

Κατά το διήμερο Τετάρτη 13/02 – Πέμπτη 14/02, οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ (θύελλα).

Τέλος βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά θα σημειωθούν έως το βράδυ της Τρίτης 12/02 στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Αιγαίο, ενώ από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 13/02 θα εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, και το Αιγαίο.

Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο, το απόγευμα και βράδυ της Τετάρτης 13/02 θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 13/02 έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 14/02, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.