MY KTEO

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Ιωάννα Δαριβέρη: Σήμερα, μετά το #10yearschallenge, μία νέα πρόκληση έχει κατακλύσει τα social media και λέγεται #TrashTag Challenge


Έχει να κάνει με την περισυλλογή σκουπιδιών. Είναι και αυτή μια viral πρόκληση που αγαπά το περιβάλλον και «εκπαιδεύει» του πολίτες να έχουν περιβαλλοντική ευαισθησία.
Ο κόσμος ξαφνικά έχει αρχίσει να μαζεύει σκουπίδια από πάρκα, πλατείες, παραλίες, δρόμους και
βουνά και ανεβάζει φωτογραφίες του πριν και του μετά, στα social media.
Το «Trashtag Challenge» προκαλεί και εμπνέει πολλούς, να βγουν μια βόλτα και να αντιληφθούν πόσο πιο όμορφη, καθαρή και υγιεινή θα ήταν η καθημερινότητα τους συνειδητοποιώντας πόσο απλό είναι αποκτώντας μια κουλτούρα φιλική προς το περιβάλλον και να μαζέψουν σκουπίδια που μπορεί να βρουν μπροστά τους.
Για να συμμετάσχει κάποιος στο viral challenge, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να εντοπίσει μια περιοχή γεμάτη με απορρίμματα ή έστω έναν ξεχειλισμένο κάδο, να τα καθαρίσει και στη συνέχεια να δημοσιεύσει φωτογραφίες από το πριν και το μετά, χρησιμοποιώντας το hashtag #trashtag.
Είναι μια όμορφη και συμμετοχική ιδέα που δεν κοστίζει τίποτα, απλά λίγο από τον χρόνο σας.
Εάν και εσείς έχετε την ίδια ευαισθησία με την προστασία του περιβάλλοντος, και αν μη τι άλλο για τους κοινόχρηστους χώρους που παίζουν τα παιδιά μας, τότε ελάτε και εσείς να το κάνουμε πράξη αφιερώνοντας απλό λίγο από τον χρόνο μας.
Προτείνουμε «ένα μέρος που χρειάζεται καθάρισμα», τη παραλία της Λιανής Άμμου. Έχουμε ήδη τον απαραίτητο εξοπλισμό και αρκετούς εθελοντές και θα είμαστε εκεί, την Κυριακή 24 Μαρτίου, στις 11:00 ελπίζοντας να παρακινήσουμε τους συμπολίτες μας για να συμμετάσχουν και να κάνουν αντίστοιχες ενέργειες.
#Trashtag #ΤrashChallenge #Chalkida #elakaiesy #maziboroumeperissotera