MY KTEO

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Οι Εκπαιδευτικοί Ερέτριας στον αγώνα κατά του ρατσισμού

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι Εκπαιδευτικοί  Ερέτριας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του ρατσισμού στην αίθουσα του Λυκείου Ερέτριας. Οι εξαιρετικοί ομιλητές, η Κατερίνα Ράζου, ο  Καρβελάς Γεώργιος, όπως και το δρώμενο των
μαθητριών του Γυμνασίου, «Οι ρατσιστές τρέμουν τα βιβλία», μέσα από τα λόγια της Malala Yousafzai, ευαισθητοποίησαν το κοινό που παρευρέθηκε να ενημερωθείί και να προβληματιστεί σε ζητήματα ξενοφοβίας, ρατσισμού, διακρίσεων και στερεότυπων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την ευγενική παρουσία τους η Δήμαρχος Ερέτριας,κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, ο Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, κ. Δημήτρης Μογγος Dimitris Migos , ο κ. Νίκος Αρβανίτης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερέτριας, υποψήφιοι δημοτικών συνδυασμών, καθώς και πολλοί ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας.
Συγκλονιστική και πάντα επίκαιρη η ταινία «American History X”, του Tony Kaye, που προβλήθηκε σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας, στην αίθουσα του Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας "Κωνσταντής Κανάρης". Πολλά τα αντιρατσιστικά – αντιφασιστικά μηνύματά της, που με μεγάλο ενδιαφέρον συζητήθηκαν κατόπιν στην κουβέντα που ακολούθησε με τον ψυχολόγο κ. Ανδρέα Καρυστινό και το κοινό.