MY KTEO

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Τη στήριξή του στο ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας εξέφρασε ο Γιάννης Μουζάλας



Ψήφο εμπιστοσύνης στο ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας έδωσε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Παναγιώτη Τζαφέρο και με εκπροσώπους των εργαζομένων. Παρόντες ήταν ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής, Γιάννης Μαντάς, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Στυλιανός Ποδάρας, η διευθύντρια της Διοικητική Υπηρεσία, Λευκοθέα Μεγαρίτη και η  τομεάρχης της Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου, Ελευθερία Γαϊτανίδου.

Ο Παναγιώτης Τζαφέρος ενημέρωσε τον κ. Μουζάλα για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου και τις προσπάθειες που γίνονται για να λειτουργήσει εύρυθμα το Νοσοκομείο στις παλιές εγκαταστάσεις.

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και τόνισαν ότι το 15% που προβλέπεται για την αύξηση του προσωπικού στο νέο Νοσοκομείο δεν είναι αρκετή, αφού ακόμα και σήμερα οι δομές του λειτουργούν με υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού.

Ο Γιάννης Μουζάλας, αφού υπογράμμισε σε κάθε τόνο τη στήριξή του στο ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας, τόνισε ότι δεν ήρθε στη Χαλκίδα για να πουλήσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και ότι θα ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για όσα τέθηκαν επί τάπητος. Επεσήμανε όμως ότι το πως αντιμετωπίζεται η υγεία δεν εξαρτάται μόνο από την κεντρική εξουσία, αλλά και από τις αποφάσεις που παίρνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  Για αυτό και τόνισε ότι οι επιλογές που θα γίνουν στα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο έχει μεγάλη σημασία για τον τομέα της υγείας. Αφού στην Ευρώπη υπάρχουν τάσεις που υποστηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της εις βάρος των αδυνάτων.

Ο Σταμάτης Βαρδαρός από την άλλη, μίλησε για την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γιάννη Μουζάλα, επεσήμανε ότι τα καθημερινά ζητήματα σχετίζονται με το γενικότερο τρόπο λειτουργίας του κράτους και το ευρωπαϊκό κλίμα. Δεδομένου ότι πολλά από τα προβλήματα λύθηκαν χάρη στα κονδύλια που προήλθαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να σημειωθεί ότι πριν προσέλθει ο Γιάννης Μουζάλας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας επισκέφθηκε την ΤΟΜΥ Δροσιάς, ενώ αμέσως μετά συναντήθηκε με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Παλίρροια για το μεταναστευτικό.