MY KTEO

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Εργονομία και Παιδί: Ο ρόλος της Φυσικοθεραπείας, από το Επιστημονικό Τμήμα Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας



Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών στη Χαλκίδα με θέμα: «Εργονομία και Παιδί: Ο ρόλος της Φυσικοθεραπείας», στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ευβοίας.
Στόχος της ημερίδας ήταν, αφενός να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινότητα επί ζητημάτων εργονομίας των παιδιών και των οικογενειών τους και αφετέρου, να αναδείξει καλές πρακτικές στο πεδίο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας στα πλαίσια της ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Την συζήτηση, στο πρώτο μέρος της ημερίδας, συντόνιζαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος Π.Σ.Φ. Γ. Μαρμαράς και ο Πρόεδρος Π.Τ. Εύβοιας, Γ. Ορφανός. Ο Δ. Ροντογιάννης, Φυσικοθεραπευτής, Msc Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας ανέλυσε το θέμα «Σχολική τσάντα και μυοσκελετικά συμπτώματα σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
Στοιχεία πρόληψης και εργονομίας», η Φυσικοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Παίδων Πέντέλης (BSPTS) Αν. Μιχαλάτου τον «Ρόλο των Ειδικών Φυσικοθεραπευτικών Ασκήσεων (Physiotherapeutic Scoliosis Specific Exercises – PSSE) στην αντιμετώπιση της Ιδιοπαθούς Σκολίωσης» ενώ η Λογοθεραπεύτρια, Ιπποθεραπεύτρια (si therapist) Μ. Τζοβλά, το θέμα «Η αισθητηριακή ολοκλήρωση αρωγός στη μάθηση». Έπειτα από μία σύντομη διακοπή, την σκυτάλη πήραν οι κυρίες Χρύσα Παπαεμμανουήλ, Αναπληρώτρια Συντονίστρια Ε.Τ.Π.Φ. και Ευαγγελία Κέντρου Γενική Γραμματέας Ε.Τ.Π.Φ. για το δεύτερο μέρος της ημερίδας, όπου η Μ. Παπαδοπούλου, Φυσικοθεραπεύτρια, Msc ΚΕΦΙΑΠ Θήβας, εισηγήθηκε το θέμα «Εργονομία, μητέρα και παιδί», ενώ στη συνέχεια, η Παιδαγωγός, Δασκάλα Θεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού Σ. Βούργα, αναπτύσσοντας το θέμα «Ο εκπαιδευτικός ως «γέφυρα» μεταξύ του φυσιοθεραπευτή και γονέα, στην προστασία της υγείας του παιδιού». Μία διαδραστική παρουσίαση και Αλληλεπίδραση με το κοινό, με θέμα «Εργονομία και παιδί» πραγματοποίησε η Ευαγγελία Κέντρου, Φυσικοθεραπεύτρια, Msc, ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας, με την ομάδα της, την Μ. Παπαδοπούλου, Φυσικοθεραπεύτρια, MSC Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας και Ξ. Σαραντινίδη, επίσης Φυσικοθεραπεύτρια, ενώ ο σχολιασμός ήταν από τον Φυσικοθεραπευτή MSC ΓΝΑ «Θριάσιο Ελευσίνας και Β΄ Αντιπρόεδρο Π.Φ.Σ. Γ. Μαρμαρά.