MY KTEO

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Σύλλογος εργαζομένων Νοσκομείου Χαλκίδας: «Έχουσιν γνώσι οι φύλακες», για όλο το προσωπικό και όχι επιλεκτικά


Ο Διοικητής του νοσοκομείου κος Τζαφέρος, θέλοντας να διατηρήσει την προς τα έξω καλή του εικόνα, βιάζεται να υπερασπιστεί τη «ρουσφετολογική του μετακίνηση».
Το να κάνει πως δεν καταλαβαίνει το λόγο που έγινε η καταγγελία, από τον Σύλλογο, δείχνει,
τουλάχιστον, αφέλεια ή υποκρισία.

       Στην προσπάθεια του, να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θέλει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προσβάλοντας έτσι το Νοσηλευτικό προσωπικό, που «βάζει πλάτη» για να λειτουργήσει τα τμήματα, κάτω από δύσκολες συνθήκες.

   Μας ανακοινώνει, με ύφος θριαμβευτικό, ότι προσλήφθηκαν 5 Νοσηλευτές και ξεχνά να αναφέρει τις 103 κενές οργανικές θέσεις, που υπάρχουν στους Νοσηλευτές.

  Ο Διοικητής προκαλεί, όταν απομονώνει από την καταγγελία τη φράση «πρωινό ωράριο», αντιπαραθέτοντας κάποιες βάρδιες, μέσα στο Μάρτιο και σχολιάζοντας τη βάρδια της Καθαράς Δευτέρας, επισημαίνοντας και το χαρακτηριστικό «αρκετοί από εμάς απολαμβάναμε την ηλιόλουστη μέρα και τα έθιμα».

    Διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο άτομο, πριν τη μετακίνηση, εργαζόταν αποκλειστικά πρωινές ώρες. Ξεχνά ότι ο ίδιος είχε προχωρήσει σε αυτή την τοποθέτηση, με την οποία είχε αντιδράσει και πάλι, ο Σύλλογος.

     Δεν γνωρίζει ο κος Τζαφέρος ότι σε κύκλο βάρδιας, Σαββατοκύριακα και Αργίες βρίσκεται μεγάλος αριθμός εργαζομένων, με πολυετή προϋπηρεσία και προβλήματα υγείας;

    Πολλά από αυτά τα άτομα ήταν υπηρεσία την Καθαρά Δευτέρα και καλούνται να λειτουργήσουν τα τμήματα, όλες τις Αργίες του έτους και μάλιστα, τμήματα με μεγάλο φόρτο εργασίας.

     Συμφωνούμε ότι είναι υγιές και δημοκρατικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν επιτρέπεται όμως να ωραιοποιούμε καταστάσεις, να αποσιωπούμε γεγονότα, με σκοπό την «έξωθεν καλή εικόνα».

«Έχουσιν γνώσι οι φύλακες», για όλο το προσωπικό και όχι επιλεκτικά.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΣ