MY KTEO

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Το Επιμελητήριο Εύβοιας επισκέφτηκε σήμερα ο Γιάννης Μουζάλας




Το Επιμελητήριο Εύβοιας επισκέφτηκε σήμερα ο κ. Γιάννης Μουζάλας τ. Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών της ΔΕ και εκπροσώπων των Παραγωγικών Τάξεων, κατατέθηκαν στον κ. Μουζάλα προτάσεις για την ανάπτυξη της Εύβοιας και της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Η Πρόεδρος κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και τα Μέλη ζήτησαν από τον κ. Μουζάλα τη διαμεσολάβηση του για :
Την αντιμετώπιση της Εύβοιας ως ενός από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας και την αντίστοιχη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή της ως τουριστικό προορισμό.
Τη στήριξη και την περαιτέρω ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα του Νομού και της Εξωστρέφειας του.
Τη δημιουργία σύγχρονου Οδικού Δικτύου στην Εύβοια.
Τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα γενικού αναπτυξιακού χαρακτήρα για τον Νομό.
Την αξιοποίηση του κτιρίου της παλαιάς Σχολής Δημόκριτου προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Εκτός αυτών τέθηκε θέμα ανάγκης ο συμψηφισμός οφειλών της πολιτείας προς τους επιχειρηματίες με τα χρέη τους.
Ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου μας κ. Σπύρος Κουτσάυτης τόνισε την ανάγκη για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων με τον κατά το δυνατόν καλύτερο τρόπο για τους επιχειρηματίες και το Μέλος του ΔΣ μας κ. Γιάννης Παπαθανασίου τον εξορθολογισμό στην διαχείριση της συνεχούς εισροής μεταναστών.
Στην συνάντηση στην οποία ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωσε για την θετική προσωπική του διαμεσολάβηση στην υλοποίηση των προτάσεων αυτών, παρέστησαν και οι βουλευτές Ευβοίας κ. Γιώργος Ακριώτης και Ζωή Λιβανίου, καθώς και εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.