MY KTEO

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Συνάντηση εργασίας Erasmus+/KA201 στη Σόφια



Η εκπαιδευτικός Ρούλα Κεχρή, συντονίστρια του προγράμματος Erasmus+/KA201-SS21DTIP, συμμετείχε στη δεύτερη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε 19-23/3/2019 στη Σόφια της Βουλγαρίας. Το πρόγραμμα είναι διετές και στόχος του είναι η παραγωγή καινοτόμων πνευματικών
προϊόντων μέσω της διεξαγωγής ερευνών και της δημιουργίας ψηφιακών εργαλείων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Dublin City (Ιρλανδία), το Πανεπιστήμιο της Sofia (Βουλγαρία), η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης της Extremadura (Ισπανία) και η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης (ΠΔΕ) Στερ. Ελλάδας. Η επιστημονική ομάδα της ΠΔΕ αποτελείται από τη νέα Περιφερειακή Διευθύντρια κ. Ελένη Μπενιάτα, τη Διευθύντρια του ΓΕΛ Αυλωναρίου κ. Κατερίνα Κοτρόζου, τον πρ. Σχολικό Σύμβουλο κ. Κων/νο Αργυρόπουλο και την πρ. Σχολική Σύμβουλο κ. Ρούλα Κεχρή.

Η πρώτη συνάντηση είχε ως αντικείμενο τον προγραμματισμό του σχεδίου, έλαβε χώρα στην Ισπανία τον Νοέμβριο 2018 και συμμετείχαν οι κ.κ. Κεχρή, Μπενιάτα. Στη δεύτερη συνάντηση της Σόφιας, κάθε οργανισμός-εταίρος πραγματοποίησε παρουσιάσεις αναφορικά με την επίβλεψη των σχολείων, τα σχέδια βελτίωσης, τη λειτουργία των φορέων εποπτείας κλπ. Παράλληλα, αναλύθηκαν τα αποτελέσματα από τις μελέτες περίπτωσης της έρευνας, συγκρίθηκαν και εξήχθησαν τα πρώτα συμπεράσματα.

Τον προσεχή Ιούνιο η ΠΔΕ θα φιλοξενήσει στη Λαμία το διεθνές τριήμερο σεμινάριο με εισηγητές από τα Πανεπιστήμια του Δουβλίνου και της Σόφιας και με συμμετέχοντες-επιμορφούμενους από τις τέσσερις χώρες εταίρους. Προβλέπονται δύο διεθνείς επιμορφωτικές δράσεις ενώ ο ιστότοπος του προγράμματος είναι https://ss21dtip.educarex.es/ και εμπλουτίζεται συνεχώς με υλικό σε όλες τις γλώσσες του σχεδίου.