MY KTEO

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Νίκος Κόκκος στο Eviatop: Ο Διασώστης πρέπει να είναι στο Ασθενοφόρο και στα επείγοντα


Εξώδικο έστειλαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Προσωπικού του ΕΚΑΒ σε τρεις συναρμόδιους υπουργούς, καταγγέλλοντας την παράνομη τοποθέτηση των πληρωμάτων σε «αλλότρια καθήκοντα», με άμεσο κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή των ασθενών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των διασωστών του ΕΚΑΒ, που κοινοποιήθηκαν με εξώδικη επιστολή στους υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, οι διασώστες που έχουν προσληφθεί με αποκλειστικό σκοπό τις επείγουσες διακομιδές ασθενών, χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν, σε καθήκοντα που δεν ταιριάζουν με αυτά που τους είχαν ανατεθεί αρχικά. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι οι Διασώστες που παίρνουν εντολές να ικανοποιούν ανάγκες διακομιδής ασθενών από και προς ιδιωτικές κλινικές.

Ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Εύβοιας Βοιωτίας Νίκος Κόκκος, μιλώντας στο Eviatop τόνισε για το θέμα:

Η άποψη μου είναι ότι ο Διασώστης πρέπει να είναι στο Ασθενοφόρο και στα επείγοντα εκτός αν συντρέχουν κάποιοι σοβαροί λόγοι υγείας. Και εγώ παρότι είμαι προϊστάμενος και έχω τόσες ευθύνες κάνω επείγοντα κανονικά βάρδια δηλαδή πλήρωμα Ασθενοφόρου.
Όσο για τις ιδιωτικές κλινικές είμαι αντίθετος και πιστεύω ότι δεν γίνεται διακομιδή ασθενών από και προς ιδιωτικές κλινικές, γιατί εκ του νόμου είναι παράνομο. Τα εξιτήρια και οι επανεξετάσεις μας τις «φόρτωσε» η προηγούμενη κυβέρνηση με την κινητικότητα και τότε δεν αντέδρασε κανείς. Εμείς εδώ στο ΕΚΑΒ Ευβοίας δεν έχουμε τέτοια γεγονότα. Οι συνάδελφοι πού έχουν απαλλαγή για λόγους υγείας είναι μόνο 2 και απασχολούνται με τα οχήματα.
Επίσης μετά τα επείγοντα και τις διακομιδές κάνουμε τα εξιτήρια από το Νοσοκομείο γιατί οι συμπολίτες μας δεν έχουν να πληρώνουν ιδιωτικά ασθενοφόρα και βέβαια είναι μία υποχρέωση πού μας φορτώθηκε όταν οι …προηγούμενοι πήραν τα Ασθενοφόρα από τα Νοσοκομεία. Για τούς παραπάνω λόγους πού τούς θεωρώ δίκαιους αλλά και το ότι εμείς δεν ανήκουμε στην Π. Ο. Π. ΕΚΑΒ αλλά στο Κεντρικό Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, δεν συμμετέχουμε.