MY KTEO

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Δημοσκόπηση της PRORATA για λογαριασμό του Eviatop: Ντέρμπι την Α’ Κυριακή στο Δήμο Χαλκιδέων-Σαφές προβάδισμα της Έλενας Βάκα τη Β’ Κυριακή(πίνακες)



Ντέρμπι για την Α’ Κυριακή των Δημοτικών εκλογών στο Δήμο Χαλκιδέων δείχνει η δημοσκόπηση της PRORATA η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Eviatop το διάστημα από 12 έως 18 Μαρτίου σε δείγμα 1000 ατόμων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χαλκιδέων.


Στο 22% ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και ακριβώς το ίδιο ποσοστό λαμβάνει και η Έλενα Βάκα. Ακολουθεί με 15% ο Βασίλης Καθαροσπόρης, η Ελένη Μιτζιφίρη στο 5%, ενώ Τάσος Καλαθέρης και Γιάννης Τζαβάρας στο 1%.

Στο 34% οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι και θα κρίνουν τελικά ποιοι θα περάσουν στη Β’ Κυριακή.
Στα πιθανά δίδυμα της Β’ Κυριακής η Έλενα Βάκα καταγράφει σαφές προβάδισμα, τόσο αν αναμετρηθεί με το Χρήστο Παγώνη, όσο και με το Βασίλη Καθαροσπόρη. Στο 10% το προβάδισμα της Έλενας Βάκα σε πιθανή αναμέτρησή της με το Χρήστο Παγώνη, (39% για την Έλενα Βάκα, 29% για το Χρήστο Παγώνη) ενώ η διαφορά φθάνει στο 14% αν αναμετρηθεί με το Βασίλη Καθαροσπόρη(37% για την Έλενα Βάκα και 23% για το Βασίλη Καθαροσπόρη).

Κοντά στα όρια του στατιστικού λάθους η διαφορά που καταγράφεται στο δίδυμο Χρήστος Παγώνης-Βασίλης Καθαροσπόρης, με το Χρήστο Παγώνη να συγκεντρώνει το 32% και το Βασίλη Καθαροσπόρη το 29%.

Το πιο υψηλό ποσοστό αυτών που απάντησαν ότι επιθυμούν την επανεκλογή του Χρήστου Παγώνη σημειώνεται στη Νέα Αρτάκη και ακολουθεί το Ληλάντιο.

Στη δημοφιλία η Έλενα Βάκα έρχεται πρώτη και ακολουθεί ο Χρήστος Παγώνης. Τρίτος έρχεται ο Βασίλης Καθαροσπόρης και έπονται η Ελένη Μιτζιφίρη, ο Τάσος Καλαθέρης και ο Γιάννης Τζαβάρας.

Στην έρευνα υπάρχουν πολλά ακόμα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως τα «δυνατά» ηλικιακά γκρουπ των υποψηφίων, ποιον υποψήφιο επιλέγουν οι γυναίκες και ποιον οι άντρες, προτιμήσεις ανάλογα με το μορφωτικό επίπεδο κλπ, στοιχεία χρήσιμα για τον εξειδικευμένο ερευνητή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όπου υπάρχει συγκριτικός πίνακας, η σύγκριση αναφέρεται στη δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί από την PRORATA για λογαριασμό του Eviatop το Νοέμβριο του 2018.

Αύριο θα δημοσιευθεί το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης, το οποίο αφορά στις Εθνικές εκλογές και τα ποσοστά των κομμάτων στο Δήμο Χαλκιδέων.