MY KTEO

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας: Υλοποίηση Πανελλήνιου Πολιτιστικού ΠρογράμματοςBlog Your Heritage– Unblock the Past, Share for the Future


To 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας επιλέχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μαζί με άλλα εννέα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας,να συμμετάσχειστο πρόγραμμα BlogYourHeritage – UnblockthePast, SharefortheFuture.

25 Μαθητές όλων των τάξεων και 7 καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων αποτέλεσαν την ομάδα η οποία δημιούργησε το blog - http://1epal-chalk.eyv.sch.gr/heritage/ - με σκοπό να παρουσιάσει την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης της Χαλκίδας μεσα από ειδικά σχεδιασμένες βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Το Κόκκινο Σπίτι, το Σπίτι με τα Αγάλματα, η οικία Βαΐλου, ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής, το Τζαμί του Εμίρ Ζαδέ, οι προσωπικότητες της Χαλκίδας, η περίοδος της ενετοκρατίας αλλά και η διατροφική παράδοση της πόλης μας, αποτέλεσαν μερικά από τα κύρια θέματα που παρουσιάζονται στο blog πουσχεδιάστηκεγια τοσκοπό αυτό.
 Η ομάδα, ταξίδεψε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 στην Αθήνα, για να λάβει μέρος σε σειρά εκπαιδευτικών ξεναγήσεων στο ιστορικό κέντρο και να παραστεί στην τελετή βραβεύσεων που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας.
Την πρώτη ημέρα άφιξης της ομάδας στην Αθήνα υπήρξε οργανωμένη ξενάγηση στην αρχαία αγορά και στον αρχαιολογικό χώρο της στοάς του Αττάλου. Αρχαιολόγοι και συντηρητές μνημείων τέχνης ανέλαβαν να μας πληροφορήσουν για τα γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία και ως φθορά στα αρχαία μνημεία. Ακολουθήσαμε βήμα, βήμα τη διαδρομή μνήμης του αρχαίου χώρου και εντοπίσαμε όλα εκείνα τα στοιχεία που αναδεικνύουν το γκράφιτι ως πολύτιμο βοηθό συμπλήρωσης των ιστορικών δεδομένων αλλά και ως φθοροποιό μέσο της ακεραιότητας του μνημείου.
Μετά το πέρας της ξενάγησής μας επισκεφθήκαμε το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων και είχαμε την ευκαιρία να συλλέξουμε πολύτιμες πληροφορίες για την παραδοσιακή μουσική έκφραση που θέτει τις βάσεις και επιδρά  και στη σύγχρονη  μουσική σκηνή.
Την Παρασκευή 12 Απριλίου, η ομάδα μας - μαζί με τα εννέα ακόμη Επαγγελματικά Λύκεια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα- είχε τη μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσει στο Υπουργείο Πολιτισμού τις δράσεις που πραγματοποίησε στη διάρκεια του έτους για να αναδείξει τα ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής μας.

Εκπαιδευτική Ομάδα
Μπέης Χαράλαμπος – Πληροφορικής
Κεσελόπουλος Γεώργιος - Πληροφορικής
Τσαχτσαρλή Αικατερίνη - Φιλόλογος
Λουκιανού Ελευθερία - Αγγλικής
Τσιονάνη Ζωή             - Φιλόλογος
Μασούρη Κωνσταντίνα – Ψυχολόγος
Πολυχρόνη Μαρία – Γεωπόνος

Μαθητές
Ζούσης Δημήτριος – Α’
Κόλλιας Παύλος – Α’
Σαπρίγκιν Νικόλαος - Α’
Θεοδοσόπουλος Νεκτάριος- Β’Πληροφορικής
Ηλιόπουλος Σπυρίδων – Β’ Πληροφορικής
Κοντάκης Παναγιώτης- Β’ Πληροφορικής
Δεληγιάννης Ιωάννης  - Β’ Γεωπονίας
Λίτσας Ιωάννης – Γ’ Πληροφορικής
Καρόκης Γεώργιος- Γ’ Πληροφορικής
Φωτεινός Άκης – Α’
Πατουλιάς Στέφανος – Α’
Γεωργίου Φώτιος– Α’
Δερμησιάδης Στυλιανός– Α’
Θεοδώρου Αθανάσιος -Β’ Πληροφορικής
ΖέκιοΑντριάν Αθανάσιος– Α’

Ζαχαριά Γεωργία - Α’
Καλαμιώτη Αικατερίνη-Ειρήνη – Α’
Καλαμιώτη Μαρία-Ζωγραφιά – Α’
Κυριακάκη Γεωργία – Α’
Παπά Έλενα - Α’
Παρίσση Όλγα – Α’
Παύλου Φωτεινή – Α’
Σιμιτζή Παναγιώτα – Α’
Χαλβατζή Δήμητρα – Α’
Μήταλα Γεωργία – Α’
Κυριακάκη Φωτεινή-Γεωργία- Α’