MY KTEO

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Μπράβο στους μαθητές της Α’ τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας (τμήμα Α3)




 Χθες Πέμπτη 4 Απριλίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα αδέσποτα ζώα, στις 10.30 το πρωί στο πάρκο του Βούρκου πραγματοποιήθηκε , σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων, παρουσίαση της «Ταΐστρας για αδέσποτα ζώα» που κατασκεύασε ομάδα μαθητών της Α’ τάξης του 2ου ΕΠΑΛ
Χαλκίδας (τμήμα Α3) με υπεύθυνο εκπαιδευτικό δράσης τον κ. Χαλικόπουλο Α.
Η κατασκευή αυτή η οποία υλοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας για το σχολικό έτος 2018-19 κατά τη διάρκεια του μαθήματος «Ερευνητική Εργασία για την Τεχνολογία» , αποτελείται μόνο από ανακυκλώσιμα υλικά και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΜΝΑΕ (Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ).
Η συγκεκριμένη ταΐστρα είναι η πρώτη ολοκληρωμένη κατασκευή από μια σειρά τεσσάρων αντίστοιχων κατασκευών που ετοιμάζονται και θα τοποθετηθούν μέχρι το Μάιο σε διάφορα πάρκα της πόλης με σκοπό τη δημιουργία ασφαλών χώρων σίτισης για τα αδέσποτα, οι οποίοι δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες και δεν δημιουργούν όχληση στον περιβάλλοντα χώρο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές παρουσίασαν λεπτομέρειες της κατασκευής και έλυσαν απορίες των παρευρισκόμενων.
Παραβρέθηκαν: ο Δ/ντης του σχολείου κ. Λέων Κ. , εκπαιδευτικοί του σχολείου , ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Τούτσης Λεωνίδας , ο αντιδήμαρχος κ. Μπουραντάς Γ. , ο Δ/ντης των Γεωτεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων κ. Κρινής Γ., στελέχη του κυνοκομείου Χαλκίδας και ζωόφιλοι.