MY KTEO

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Εξιχνιάσθηκαν 3 ληστείες σε περιοχές της Εύβοιας


Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ταυτοποιήθηκαν (5) συνολικά ημεδαποί
Οι ανωτέρω αποτελούν μέλη σπείρας, η οποία εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο του 2019, από την
Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής
Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) ληστείες, οι οποίες διαπράχθηκαν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018, σε περιοχές της Εύβοιας.

Μετά από ενδελεχή διερεύνηση των ανωτέρω υποθέσεων και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος πέντε (5) συνολικά ημεδαπών, ηλικίας 27, 33, 27, 22 και 20 ετών.

Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, ενέχονται στη διάπραξη τριών (3) ληστειών, σε περιοχές της Εύβοιας και συγκεκριμένα:

           μεσημβρινές ώρες της 24-11-2018, στην περιοχή Παραλίας Αυλίδας Χαλκίδας, τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισαν μία ηλικιωμένη που βάδιζε και με τη χρήση σωματικής βίας, της απέσπασαν μία χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό της και το κινητό της τηλέφωνο,
           μεσημβρινές ώρες της 25-11-2018, στην περιοχή Παραλία Λουκισίων Χαλκίδας, ομοίως τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, απέσπασαν, με τη χρήση σωματικής βίας, από πλανόδιο πωλητή, χρηματικό ποσό, το κινητό του τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά του έγγραφα,
           πρωινές ώρες της 03-12-2018 στα Λουκίσια Ευβοίας, τέσσερις δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου με την απειλή αναδιπλούμενου σουγιά, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο του καταστήματος και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.  
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, χρησιμοποιούσαν για την διάπραξη των εγκληματικών τους ενεργειών Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επέλεγαν σημεία που δεν παρουσιάζουν συχνή διέλευση οχημάτων και πεζών, ενώ προέβαιναν στον εντοπισμό των υποψήφιων θυμάτων τους, με κριτήριο την ελαχιστοποίηση περιθωρίων αντίστασης από αυτά κατά την εκδήλωση της εγκληματικής τους δράσης.

Γίνεται μνεία ότι οι κατηγορούμενοι, αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία είχε εξαρθρωθεί τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής.  

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.