MY KTEO

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Οι μισές γυναίκες θεωρούν την εκσπερμάτιση του συντρόφου σημαντική για τη σεξουαλική εμπειρία

Αν και οι απόψεις παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις, πολλές γυναίκες θεωρούν την εκσπερμάτιση του συντρόφου τους, την ένταση αλλά και τον όγκο της, ιδιαίτερα σημαντική σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of sexual Medicine.


Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση επηρεάζει αρνητικά εκτός από τους άνδρες και τις συντρόφους τους. Πολύ λίγα όμως είναι γνωστά για το κατά πόσο άλλοι παράγοντες της εκσπερμάτισης, όπως η ποσότητα του σπέρματος και η ένταση του οργασμού, επηρεάζουν την σεξουαλική εμπειρία μιας γυναίκας.

Η μελέτη αυτή εξέτασε 250 σεξουαλικά ενεργές, ετεροφυλόφιλες γυναίκες στην Ελβετία, των οποίων το εύρος των ηλικιών ήταν από 20 έως 60 ετών, με μέσο όρο τα 27 έτη.

Οι γυναίκες συμπλήρωσαν ένα ανώνυμο διαδικτυακό ερωτηματολόγιο διάρκειας 30 λεπτών, στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν ερωτήσεις σχετικά με το σεξουαλικό ιστορικό τους και τις σκέψεις τους ως προς την εκσπερμάτιση. Επίσης συμπλήρωσαν το Female Sexual Function Index (FSFI), το οποίο ανιχνεύει την σεξουαλική τους δραστηριότητα τις τελευταίες 4 εβδομάδες, όπως επίσης και το FSFI-LL το οποίο ερευνά την σεξουαλική τους δραστηριότητα από τη στιγμή που κατέστησαν σεξουαλικά ενεργές.

Το 65% από αυτές ήταν σε σταθερές σχέσεις και το 60% είχε 1 έως 4 σεξουαλικές σχέσεις κατά την στιγμή της έρευνας.

Σχεδόν το 90% των γυναικών απάντησε ότι το σεξ ήταν σημαντικό γι’αυτές και το 70% δήλωσε ότι «αρκετές φορές την εβδομάδα» θα ήταν η ιδανική συχνότητα ερωτικών επαφών. Η κολπική διείσδυση ήταν η προτιμώμενη σεξουαλική δραστηριότητα για το 50% των γυναικών ενώ περίπου το 25% δήλωσε ότι συνήθως έρχεται σε οργασμό. Ένα όμοιο ποσοστό της τάξης του 25% απάντησε ότι σπάνια φτάνει σε οργασμό.

Λίγο περισσότερες από τις μισές συμμετέχουσες απάντησαν ότι ήταν σημαντικό γι’αυτές να εκσπερματίζει ο σύντροφός τους. Αυτό φάνηκε να είναι πιο σημαντικό για τις γυναίκες πιο μεγάλης ηλικίας και λιγότερο για τις νεότερες.

Ομοίως, ποσοστό πάνω από το 50% απάντησε ότι δεν παίζει ρόλο αν ο σύντροφος εκσπερματίζει πριν ή μετά τον δικό τους οργασμό. Το 18% δήλωσε ότι προτιμά ο σύντροφος να εκσπερματίζει πρώτος ενώ το 28% ότι προτιμά ο σύντροφος να εκσπερματίζει μετά τον δικό τους οργασμό.

Οι περισσότερες γυναίκες συμφώνησαν ότι η ποσότητα του σπέρματος «δεν επιβεβαιώνει την δική τους ελκυστικότητα», σε αντίθεση με το 13% το οποίο βρίσκει επιβεβαίωση μέσα από αυτό. Ένα 38% ανέφερε ότι η ποσότητα δεν παίζει κανένα ρόλο, ενώ το 27% δεν έχει παρατηρήσει ποτέ την ποσότητα του σπέρματος.

Οι ερευνητές βρήκαν θετικό συσχετισμό μεταξύ σημασίας εκσπερμάτισης και σεξουαλικής λειτουργίας. Κοινώς, όσο πιο σημαντική ήταν η εκσπερμάτιση για μια γυναίκα, τόσο καλύτερη ήταν οι δείκτες σεξουαλικής λειτουργίας της.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «είναι ξεκάθαρο ότι οι μελλοντικές μελέτες πρέπει να διερευνήσουν αν και πως οι διαταραχές τις εκσπερμάτισης όπως η ανοργασμία, μπορούν να επηρεάσουν την σεξουαλική λειτουργία και ικανοποίηση της γυναίκας, επειδή τα αποτελέσματα μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα χαρακτηριστικά της εκσπερμάτισης μπορούν να έχουν αντίκτυπο στην σεξουαλική της ευεξία.»

Πρέπει να τονιστεί ότι στην συγκεκριμένη μελέτη υπήρχαν περιορισμοί: όλα τα δεδομένα ήταν υποκειμενικά και δεν εξερευνήθηκε το κατά πόσον η χρήση προφυλακτικού και τα σεξουαλικά προβλήματα του συντρόφου είχαν επίδραση στη σεξουαλική εμπειρία.

Πηγή: zougla.gr