MY KTEO

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Συναντήσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχ. Καλογήρου με Εξωτερικούς φρουρούς (ΠΟΥΕΦ) και Σωφρονιστικούς υπαλλήλους (ΟΣΥΕ)

Γιώργος Κωστίκας νέος πρόεδρος (ΠΟΥΕΦ), εργαζόμενος στις φυλακές Χαλκίδας
Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (ΠΟΥΕΦ) και της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), είχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου και ο
Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης στις 12 και 15 Απριλίου 2019.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τέθηκαν εκ μέρους των εργαζομένων ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τη στελέχωση των φυλακών, την ιεραρχική εξέλιξη και τις βαθμίδες των υπαλλήλων, την υγειονομική περίθαλψη και το διαχωρισμό των κρατούμενων, τη βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού των φυλακών.
Ο Υπουργός ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε το ταχύτερο δυνατό να ενισχύσουν τα Καταστήματα Κράτησης οι 557 υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί από το ΑΣΕΠ, να εξασφαλιστεί η παροχή στολής (σε χρήμα ή είδος), να βελτιωθεί η υγειονομική περίθαλψη, να αναγνωριστεί μισθολογικά η συνεισφορά των δικαστικών υπαλλήλων κ.α.
Τέλος, εκ μέρους του κ. Καλογήρου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο είναι ανοιχτό σε προτάσεις των εργαζομένων που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων.