MY KTEO

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Μητροπολίτης Χαλκίδος κ Χρυσόστομος: “Μας λυτρώνει ο Θεός με το αίμα του, μας εξαγοράζει. Ο Χριστός αναστήθηκε εκ των νεκρών και έβγαλε τον άνθρωπο μέσα από τα μνήματα” (βίντεο)

 Μέρες Μεγάλης Εβδομάδας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος μίλησε στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία για το μήνυμα του Πάθους και της Ανάστασης στην ζωή του ανθρώπου, αλλά και για την αγάπη και την απόλυτη υπακοή.

“Ο Χριστός ήθελε και σταυρώθηκε και θυσιάστηκε και αναστήθηκε” είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
“Ο άνθρωπος όταν μάθει να αγαπάει το Θεό μαθαίνει να αγαπάει και τον συνάνθρωπο και τον ίδιο του τον εαυτό” είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην ανιδιοτελή αγάπη.
«Η μεγάλη εβδομάδα,τόνισε ο Σεβασμιώτατος, δεν τελειώνει στη Σταύρωση, ευτυχώς για μας. Μας λυτρώνει ο Θεός με το αίμα του, μας εξαγοράζει. Ο Χριστός αναστήθηκε εκ των νεκρών και έβγαλε εν δυνάμει την ανθρώπινη φύση μέσα από τα μνήματα”
Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στη μετάνοια, η οποία θα πρέπει να είναι βασικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου που παλεύει για την Σωτηρία της ψυχής του.
“Δεν υπάρχει αμαρτία που δε συγχωρείται. Η μόνη αμαρτία που δε συγχωρείται είναι η αμετανοησία”
Ο Σεβαστός Ποιμενάρχης στην συνέντευξη που ακολουθεί, μίλησε και για την οικογένεια και ιδιαίτερα για την πολύτεκνη, η οποία χτυπίεται από τους καιρούς και από τη νέα τάξη πραγμάτων, για τους νέους που είναι η ελπίδα μας, για τη μητέρα και τους αγώνες της αλλά και για τη μάστιγα του αιώνα μας, τις εκτρώσεις.
Αγγίζοντας και τα θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ακόμη και στο ουδετερόθρησκο, το οποίο θεωρεί μεγάλο πλήγμα αν εφαρμοσθεί, για τη συμφωνία των Πρεσπών και την στάση και θέση των πολιτικών και των κυβερνήσεων σε θέματα που αφορούν την Πατρίδα, την Ορθοδοξία και την πορεία των πολιτών σε μια κοινωνία μπερδεμένη.
Με μεγάλη συγκίνηση όμως αναφέρθηκε και στην Αγιοκατάταξη του Γέροντα Ιάκωβου Τσαλίκη, τον οποίο γνώριζε προσωπικά αλλά και για την σπουδαιότητα του Αγίου Όρους στην ζωή των Χριστιανών και της κοινωνίας γενικότερα.
Συνέντευξη: Μαρία Γιαχνάκη
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Β κάμερα: Νίκος Οικονόμου
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη
πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/…/mas-lytronei-o-theos…/