MY KTEO

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Ο Αντώνης Βούλγαρης από τη Χαλκίδα: «Θα πορευτούμε με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών»


Μια παράταξη μαχητική, που θα παρεμβαίνει στα μεγάλα ζητήματα της περιόδου, είναι η «Ελεύθερη Στερεά» σύμφωνα με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδα και επικεφαλής της παράταξης,  Αντώνη Βούλγαρη.
Παρουσία πολλών μελών της παράταξης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Μεγάλη Τρίτη το απόγευμα σε γνωστό ξενοδοχείο της Χαλκίδας, προκειμένου να κάνει ευρύτερα γνωστές τις θέσεις της «Ελεύθερης Στερεάς».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έδωσε έμφαση στον δημοκρατικό-κοινωνικό σχεδιασμό της παράταξης, μέσα από την ελεύθερη έκφραση και τη συμμετοχή όλων των πολιτών, μακριά από τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που λυμαίνονται, όπως τόνισε, την Στερεά και με ένα χωροταξικό σχεδιασμό που θα σέβεται τους ανθρώπους και το περιβάλλον. «Θα πορευτούμε με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, κι όχι του κεφαλαίου» είπε ο κ. Βούλγαρης.


Επίσης, ο Αντώνης Βούλγαρης αναφέρθηκε σε κάποια από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η Εύβοια, όσο και γενικότερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην άναρχη χωροθέτηση των αιολικών πάρκων στην Καρυστία, στην μόλυνση του Ασωπού και στην έλλειψη σχεδιασμού για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα που θα ενώνει την Βόρεια και την Νότια Εύβοια με τη Χαλκίδα. «Ότι δεν συμφέρει το κεφάλαιο, δεν υλοποιείται» είπε με αφορμή το τελευταίο θέμα ο κ. Βούλγαρης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι παράταξη «Ελεύθερη Στερεά» θα αναδείξει το αδιέξοδο των πολιτικών ιδιωτικοποίησης όλων των δημόσιων λειτουργιών, από την υγεία και την παιδεία μέχρι τις υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών, τους υδάτινους πόρους, τη διαχείριση αποβλήτων και αστικών απορριμμάτων. Που θα αντιπαλέψει μέσα κι έξω από το περιφερειακό συμβούλιο αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις. Που θα συγκρουστεί με τις λογικές των σχεδίων «Καλλικράτης» και «Κλεισθένης», που θέλουν τις Περιφέρειες να ασκούν απλή διαχείριση των πόρων και να μην έχουν ρόλο στην λήψη πολιτικών αποφάσεων.

Αμέσως μετά ακολούθησε προβολή βίντεο, όπου παρουσιάζονταν τα προβλήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και διαλογική συζήτηση μεταξύ του υποψήφιου Περιφερειάρχη και των παρευρισκομένων. Τη συζήτηση συντόνισε το μέλος της παράταξης, Γιάννης Τήνιος.