Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Ρεβυθόρυζο

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβυθόρυζο

Υλικά Συνταγής:
2 φλ. βρασμένα ρεβύθια
1½ φλ. καστανό ρύζι
3 φλ. νερό (ή ζωμό)

4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
αλάτι
πιπέρι
χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Το υγιεινό λεμονάτο ρεβυθόρυζο, γίνεται πάντα με τα ρεβύθια της προηγούμενης ημέρας. Δηλαδή, με το φαγητό που μας περίσσεψε, φτιάχνουμε ένα νέο φαγητό υψηλής διατροφικής αξίας, παντρεύοντάς το με ρύζι, λίγο ελαιόλαδο και σοταρισμένο κρεμμύδι. Μερικές φορές προσθέτουμε ντομάτα αλλά πάντα το συνοδεύουμε με λεμόνι.

Σε ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα ήδη μαγειρεμένα ρεβύθια και το νερό. Μόλις πάρει βράση το φαγητό, ρίχνουμε το καστανό ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10′ μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.

Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του μαγειρέματος. Αφού σβήσουμε το φαγητό σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και καπάκι την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σταθεί για 5-10′ και να τραβήξει τα υγρά του.

Το ρεβυθόρυζο δεν βγαίνει στεγνό. Έχει λίγο ζουμάκι και πάντα το σερβίρουμε ζεστό με λίγο χυμό λεμονιού και βότανα της αρεσκείας σας.

argiro.gr