MY KTEO

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Επικοινωνία του Μητροπολίτου Χαλκίδος με μαθητές σχολείων



Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση διδασκόντων και διδασκομένων του 1ου Λυκείου Χαλκίδος και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 πραγματοποίησε επίσκεψη και την τέλεση του Ιερού Ευχελαίου σε αυτό.




Ωστόσο, λίγο πριν φτάσει στο 1ο Λύκειο, επισκέφθηκε το 3ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδος ανταποκρινόμενος και στην πρόσκληση διδασκόντων και γονέων. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο προϊστάμενος την Ενορίας Αγ. Δημητρίου, Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, η Διευθύντρια κ. Στυλιανή Μουτσάτσου και η υπεύθυνη του Νηπιαγωγείου κ. Αικατερίνη Αντωνίου, οι άλλες νηπιαγωγούς, γονείς και παιδιά, που έκαναν όλοι μαζί την πρωινή προσευχή τους.

Τα ενθουσιασμένα μικρά παιδιά τραγούδησαν στον Ποιμενάρχη τους κάλαντα της περιόδου της Μεγάλης Εβδομάδας και εκείνος τους μίλησε εποικοδομητικά για την Ανάσταση του Λαζάρου και τον Προστάτη της Ενορίας, που το Νηπιαγωγείο ανήκει, τον Αγ. Δημήτριο. Κλείνοντας, τους ευχήθηκε να εορτάσουν με χαρά την Ανάσταση του Χριστού, μοιράζοντας σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.

Εν συνεχεία, φτάνοντας ο Σεβασμιώτατος στο 1ο Λύκειο, συνοδευόμενος από τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, τον υποδέχθηκαν οι Ιερείς της Ενορίας Αγ. Νικολάου, Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας, Πρωτ. Ηλίας Αγιαννίτης, Πρωτ. Χαράλαμπος Ταραμίγκος, η Λυκειάρχης κ. Μαρίας Ματθαίου με τον περί αυτήν σύλλογο των καθηγητών και τους μαθητές.

Προ της ενάρξεως του ιερού Μυστηρίου ο Σεβασμιώτατος εξήγησε τη σημασία του στους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν στο Μυστήριο και χρίσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και τους Κληρικούς του, παίρνοντας και μια αναμνηστική ευλογία.

Έπειτα ο Σεβασμιώτατος είχε επικοινωνία με τους Ιερείς και καθηγητές και εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση που του απηύθυναν.