MY KTEO

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Η Ασημίνα Καραμπέτσου υποψήφια δήμαρχος Ερέτριας σε συνάντηση με εκπροσώπους του συλλόγου γυναικών Αμαρύνθου και περιχώρων

Την Πέμπτη 4 Απρίλη κλιμάκιο με υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ερέτριας και την επικεφαλής, υποψήφια Δήμαρχο Ερέτριας, Καραμπέτσου Ασημίνα,
συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Γυναικών Αμαρύνθου και περιχώρων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Καραμπέτσου Ασημίνα σημείωσε πως πίσω από κάθε πρόβλημα που βιώνουν οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας και συνολικά οι εργαζόμενοι, βρίσκονται οι πολιτικές που διαμορφώνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κυβέρνηση με όποιο μείγμα είχε μέχρι και σήμερα υλοποιεί και έρχονται και οι τοπικές διοικήσεις να εξειδικεύσουν, να τις φέρουν ακόμα πιο βαθιά μέσα στη καθημερινότητα. Αυτά αφορούν μια σειρά μέτρα στην υγεία, στην παιδεία, στην προσχολική αγωγή, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό κλπ που κάνουν τη ζωή μας δυσβάσταχτη, που μας αναγκάζουν να βάζουμε συνεχώς το χέρι στην τσέπη για να έχουμε τα απαραίτητα, που μας αναγκάζουν να αντιμετωπίζουμε ως "προσωπικό μας πρόβλημα" όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα.

Τόνισε πως η τοπική διοίκηση συνδέεται με την κεντρική πολιτική που ασκείται. Βάζουν πλάτη στην εργασιακή ζούγκλα, αυτή που έστησαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κυβέρνηση με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τις συμβάσεις έργου κλπ. Το σύνολο της πολιτικής τους προσπαθεί να μας πείσει ότι ισότητα είναι η ποσόστωση, η εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης προς τα πάνω και άλλα τέτοια, τη στιγμή μάλιστα που η εκ περιτροπής εργασία στις νέες γυναίκες τσακίζει κόκαλα, το αίσχος των ελαστικών σχέσεων εργασίας κυριαρχεί εκεί που υπάρχουν ιδιαίτερα γυναίκες, όπως οι σχολικές καθαρίστριες, το εμπόριο, ο τουρισμός.

Ταυτόχρονα το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει αέρα στα πανιά των επιχειρηματικών ομίλων να απολύουν εγκύους, να τρομοκρατούν τις εργαζόμενες με αφορμή τον οικογενειακό προγραμματισμό, διαλύουν τις ζωές των γυναικών με τα σπαστά ωράρια, τις Λευκές Νύχτες κλπ, καταργώντας την Κυριακάτικη αργία, μετατρέπουν την οικογένεια σε ατομική υπόθεση, αντί για να είναι κοινωνικό δικαίωμα.

Όπως είπε, "Με τη Λαϊκή Συσπείρωση παλεύουμε για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών των γυναικών σε κάθε πλευρά της ζωής τους και συνολικά όλων των εργαζομένων, όπως για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, για δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Για δημόσιους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, δίχρονη προσχολική αγωγή. Για δημιουργική αξιοποίηση του μη εργασίμου χρόνου. Καλούμε λοιπόν ιδιαίτερα τις γυναίκες να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια τους την ζωή. Δεν έχουν κανένα λόγο να δώσουν συγχωροχάρτι ούτε να δείξουν εμπιστοσύνη σε όσους βγάζουν λάδι τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ, που μας βάζουν εμπόδια στην εκπλήρωση των σύγχρονων αναγκών μας, στην αναπλήρωση των απωλειών που είχαμε."

Κλείνοντας η υποψήφια Δήμαρχος Ερέτριας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Καραμπέτσου Ασημίνα κάλεσε τις γυναίκες της περιοχής να κάνουν την πραγματική διαφορά στις επερχόμενες εκλογές δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού! Στις Ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές εκλογές με τον επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Κώστα Μπασδέκη αλλά και στο Δήμο της Ερέτριας. Να ενώσουν τη φωνή τους με αυτούς που αγωνίζονται καθημερινά για όλα τα λαϊκά προβλήματα, να δείξουν την αντίθεση τους σε ΕΕ και κυβέρνηση που βάφουν μαύρο το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.  Το μόνο προοδευτικό σε αυτές τις συνθήκες είναι η ψήφος στο ΚΚΕ στο δήμο και στην περιφέρεια ώστε να μεγαλώσει η λαϊκή αμφισβήτηση και δυσαρέσκεια απέναντι στο σάπιο αστικό σύστημα που όλα τα αστικά κόμματα από διάφορα πόστα, όπως και από αυτό των δήμων υπηρετούν. Πώς την επόμενη των εκλογών είναι ζήτημα αν θα δυναμώσει η φωνή των λαϊκών οικογενειών, η δύναμη της λαϊκής αντιπολίτευσης ώστε να φρενάρει μέτρα, να διεκδικεί μέτρα ανακούφισης, να πιέζει από καλύτερες θέσεις πάντα όμως μαζί με τον λαό μέσα και έξω από τα δημοτικά - περιφερειακά συμβούλια, την Βουλή. Να ενισχυθεί το ΚΚΕ ώστε να γκρεμοτσακιστούν από την 3η θέση οι εγκληματίες Ναζί της Χρυσής Αυγής που είναι εχθροί των εργαζομένων και της εργατικής τάξης.

Κάλεσε επίσης να συμμετέχουν στην κεντρική πολιτική εκδήλωση στη Χαλκίδα, την Κυριακή 7 Απρίλη, 7μμ, στην Περιφέρεια, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.