MY KTEO

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Μέγα Απόδειπνο στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας απο τον Καρυστίας κ. Σεραφείμ

Με πλήρη κατάνυξη εν όψει της κατανυκτικής περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε την Πέμπτη της Ε’ Εβδομάδος των Νηστειών 11η Απριλίου 2019 νωρίς το απόγευμα κατά  το μοναστηριακό τυπικό όπως ορίζεται τελέσθηκε το Μέγα Απόδειπνο στο Καθολικό της Ιεράς
Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο οποίος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Σταμπέλο Ιερείς Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου με πολλούς προσκυνητές  από την Κύμη τις Κονίστρες το Αυλωνάρι το Αλιβέρι και άλλων ώμορων ενοριών της επαρχίας Κύμης και Αλιβερίου όπου προσήλθαν με λεωφορεία για το ετήσιο προγραματισμένο προσκύνημα το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου.






Κατα την άφιξη του Σεβασμιωτάτου και των προσκυνητών στην ιερά μονή έτυχαν θερμής υποδοχής από την Καθηγουμένη Γερόντισσα Μακαρία μετά της συνοδεία της.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ προεξήρχε στο ιερό αναλόγιο της ιεράς μονής ακολούθως εψάλει το Μέγα Απόδειπνο και τμήμα της Παρακλήσεως στον Άγιο Νικόλαο απο τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας στον προαύλειο χώρο της Ιεράς Μονής με την συμμετοχή των πολλών προσκυνητών που παρακολούθησαν την κατανυκτική ακολουθία μεταξύ εκ των οποίων παρέστησαν ο τέως Υφυπουργός Μεταφορών Υποδομών κ. Νικόλαος Μαυραγάνης ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Νήσου Ευβοίας και Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας κ. Νικόλαος Γουρνής ο Πλοιοκτήτης και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Τσώκος.
Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο στους προσκυνητές εν πρώτοις αναφέρθηκε για τον βίο του Αγίου Νικολάου και με ολίγα λόγια εμπλούτησε μέσα απο την ομίλια του τα πολλά και άπειρα θαύματα που επιτελούσε ο Άγιος Νικόλαος του οποίου εψάλει και η ιερά παράκληση εν μέσω της Ακολουθίας του Αποδείπνου ακολούθως συνεχείζοντας το κήρυγμα αναφέρθηκε με πολλά εμπνευσμένα πνευματικά μηνύματα που πηγάζουν μέσα από την Αγία και Μεγάλη Τεσαρακοστή δίνοντας μία πλούσια έμφαση στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών τελειώνοντας το κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς με τις πατρικές του ευχές καλό υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής και την Καλή Ανάσταση.
Εν συνεχεία ετελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο κ Σεραφείμ Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη) του Τηνίου και όλων των προ αυτού αρχιερατευσάντων κεκοιμημένων Μητροπολιτών Χαλκίδος που αναπαύονται στο κοιμητήριο της ιεράς μονής.
Τέλος μετά το πέρας του Αποδείπνου στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής προσεφέρθει το μοναστηριακό κέρασμα μερίμνη της Ηγουμένης την οποία και ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος για την θερμή φιλοξενία που παρείχαν προς όλους τους προσκυνητές.
Ανταπόκριση Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.