MY KTEO

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Η Παναγιώτα Βλαχά και ο Θεοφάνης Σμάνης υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Φάνη Σπανού

Η Παναγιώτα Βλαχά  και ο Θεοφάνης Σμάνης από τη Λαμία είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό "Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας" του Φάνη Σπανού.

Βιογραφικό
Ονομάζομαι Παναγιώτα Βλαχά και είμαι κόρη του Σπύρου Βλαχά και της Κωνσταντίας Κουβέλη. Γεννήθηκα το έτος 1990 στην πόλη της Λαμίας όπου μεγάλωσα και διαμένω. Είμαι κάτοχος Πτυχίου του Τμήματος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και διπλωματούχος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ» του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είμαι κάτοχος πιστοποίησης γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή ανωτέρου επιπέδου (ECDL Profile 6 Certificate) και πτυχίου Αγγλικής Γλώσσας ανωτάτου επιπέδου (Proficiency). Από το έτος 2015 μέχρι σήμερα ασκώ μάχιμη δικηγορία στην πόλη της Λαμίας αναλαμβάνοντας υποθέσεις εμπορικού, αστικού, διοικητικού και ποινικού δικαίου. Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Λαμίας (Ε.Α.Ν.ΔΙ.Λ.).

Είμαι υποψήφια γιατί…
«Καθετί που η ψυχή επιθυμεί το πετυχαίνει». Οι νέοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτελούν την ψυχή της. Η νέα γενιά, η δική μου γενιά μπορεί και έχει υποχρέωση να συμβάλλει ενεργά και καθοριστικά με την δράση της στην ανάπτυξη του τόπου μας. Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Φάνη Σπανού αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας με το Συνδυασμό «Επιμένουμε Στην Καρδιά της Ελλάδας». Ως ενεργό μέλος του τόπου μας, γνωρίζω και αφουγκράζομαι τα προβλήματα της καθημερινότητας της γενιάς μου, των συμπολιτών μου και των επιχειρήσεων, έχω τις ιδέες και αναμένω και τις δικές σας προτάσεις για να οδηγηθούμε μαζί στην λύση τους. Επιθυμώ να συνεισφέρω στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, στην αναβάθμιση του τρόπου ζωής και στην δημιουργία υποδομών για ένα καλύτερο αύριο. Διεκδικώ με αισιοδοξία, καινοτόμες ιδέες, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα να πετύχω με την εμπιστοσύνη σας την ανάπτυξη του τόπου μας, της Στερεάς Ελλάδας, της καρδιάς της Ελλάδας. Η νέα γενιά, η ψυχή του τόπου μας επιθυμεί την ανάπτυξη, επιμένει στην καρδιά της Ελλάδας και θέλει να συνεχίσει ότι έχει ήδη ξεκινήσει και με την στήριξή σας είμαι σίγουρη ότι θα το πετύχει!
Βιογραφικό
Είμαι 51 ετών, γεννημένος στην Λαμία το 1968 με πατρική καταγωγή από την ορεινή Ναυπακτία και την Σπερχειάδα Φθιώτιδας και μητρική από τον Προυσό Ευρυτανίας. Είμαι παντρεμένος με την φυσικό Αθανασία Σκουτελούδη και έχω δύο παιδιά τον Γρηγόρη, φοιτητή της Ιατρικής Αθηνών και την Ευαγγελία μαθήτρια της Β’ λυκείου. Είμαι καθηγητής φυσικός – αστρονόμος με μεταπτυχιακό στην Υπολογιστική Βιοϊατρική και Πληροφορική και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Φοίτησα στο 6o Γυμνάσιο και 1o Λύκειο Λαμίας και στην συνέχεια σπούδασα στο Φυσικό τμήμα, της Σχολής Θετικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, ως έφεδρος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, με ταυτόχρονη διδακτική εμπειρία στην ΣΜΥ. Από τότε και χωρίς καμία διακοπή μέχρι σήμερα, υπηρετώ τον χώρο της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας δημόσιας και ιδιωτικής (φροντιστηριακής) εκπαίδευσης αποκτώντας εμπειρία άνω των 25 ετών. Μιλάω επίσης Αγγλικά και Γερμανικά.

Από το 2009 είμαι μέλος και από το 2014 μέχρι σήμερα, εκλεγμένος πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας και υπεύθυνος του Κακογιάννειου Αστεροσκοπείου-Πλανητάριου-Αστεροσχολείου Υπάτης Φθιώτιδας. Ταυτόχρονα είμαι γραμματέας του παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του πολιτιστικού φιλοσοφικού επιστημονικού ομίλου «300» ως ιδρυτικό μέλος. Τα τελευταία δύο χρόνια είμαι μέλος της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων Διδακτόρων.

Είμαι υποψήφιος γιατί…
Ο χώρος της εκπαίδευσης, της καινοτόμου έρευνας και επιστήμης καθώς και της γοργά εξελισσόμενης τεχνολογίας, είναι τα πεδία των βασικών και κυρίαρχων ενδιαφερόντων μου, για τα οποία προσπαθώ, τα τελευταία χρόνια εντονότερα, να εντάξω ολοένα και περισσότερους από τους μαθητές μου αλλά και συμπολίτες μου, που δείχνουν να έχουν μεγάλη δίψα, ώστε η Λαμία και η Κεντρική Ελλάδα γενικότερα, να εξελιχθούν σε ένα μεγάλο ερευνητικό, τεχνολογικό και επιστημονικό πάρκο, στον τόσο προικισμένο ,αλλά ακόμα σχετικά άγονο τόπο, που έχει την ευλογία να διαθέτει πάρα πολλά φυσικά και όχι μόνο προσόντα ,ώστε σιγά σιγά, με τις προσπάθειες πολλών αξιόλογων ανθρώπων και συνεργατών, να αρχίζει να βρίσκει το δρόμο του σε πολύ μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα και να αποτελέσει πόλο έλξης και ανάπτυξης ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.