MY KTEO

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Πασχαλινή Συναυλία της Χορωδίας Αγίας Μαρίνας Χαλκίδας. "ινατί με εγκατέλιπες;"


Ένας βαθύς μουσικός στοχασμός πάνω στη θνητότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Μια συναυλία μεθυστικής κατάδυσης στο βάθος του εαυτού μας, προς την ανακάλυψη της ουσίας της ζωής.

Ένα επίκαιρο οδοιπορικό στα βαθιά νοήματα των Παθών και της Ανάστασης του Θεανθρώπου, τοποθετημένα στην εποχή μας, μέσα από μια ανθρώπινη καθημερινή ιστορία, που όλοι μας έχουμε ταυτιστεί και βιώσει, καθώς και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με έργα Mozzart, Ρωμ. Μελωδού, Θεοδ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χατζιδάκι κ.α.

Μεταξύ των μουσικών έργων θα ακουστούν και αποσπάσματα από το “Ρέκβιεμ” του Μίκη Θεοδωράκη, που δεν είναι άλλο από την μοναδική μελοποίηση της “Ακολουθίας είς Κεκοιμημένους” του Αγ. Ιωάννη Δαμασκηνού, ένα από τα υψηλότερα πνευματικά επιτεύγματα του Ελληνικού λυρικού λογου, που μας οδηγεί να ανακαλύψουμε το «φως που καίει», την ουσία και την πεμπτουσία της ανθρώπινής μας ύπαρξης.


Τα κείμενα επιμελείται η Ρένα Ραψομανίκη, ενώ την αφήγησή τους αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχαήλ Άνθης.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και την διεύθυνση έχει ο Αναστάσιος Φριτζέλας.

Η μουσική παράσταση είναι διπλή αφού παρουσιάζεται την Τετάρτη 17/4, 20:30 στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά(Τιμοκρέοντος 6Α, Ν. Κόσμος)
και την Παρασκευή 19/4, 20:00 εντός του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Χαλκίδος.

Η όλη συναυλία τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, όπως επίσης με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας.


Η Εκδήλωση έχει Φιλανθρωπικό Χαρακτήρα, αφού αντί εισητηρίου θα υπάρχει δυνατότητα προαιρετικής συνεισφοράς τροφίμων για την ενίσχυση του Φιλοπτώχου Ταμείου Αγίας Μαρίνας Χαλκίδας.