MY KTEO

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Βροχερό το Σαββατοκύριακο - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Σε ισχύ είναι από χθες Παρασκευή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους στην κεντρική και τη νότια χώρα.

Ήδη η κακοκαιρία χτυπά νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη, την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα Σάββατο στην κεντρική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και την Κρήτη και από νωρίς το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και νοτιότερα.
Την Κυριακή (7/4) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.
Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα (08-04-2019) προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.