MY KTEO

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας: Στους δήμους το κόστος λειτουργίας των Τμημάτων Ένταξης ειδικής αγωγής


Η κυβέρνηση “σπρώχνει” την ευθύνη ίδρυσης Τμημάτων Ένταξης στους Δήμους! Αφού, με εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας μετακυλίει τη χρηματοδότηση άρα και την ευθύνη ίδρυσης και λειτουργίας των Τμημάτων Ένταξης στους Δήμους! Απαράδεκτο!

Και στη Χαλκίδα οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 22/4/2019, έσπευσαν να υπερψηφίσουν την εγκύκλιο. Μία απαράδεκτη εντολή του Υπουργείου που ουσιαστικά ρίχνει στον Καιάδα τα παιδιά που χρήζουν ειδικής αγωγής.
Θυμίζουμε ότι τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν να μειώσουν τα χρήματα προς τις σχολικές επιτροπές κατά 60% σε βαθμό που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα. Αυτή η χρηματοδότηση δεν επαρκεί για να καλύψουν αναγκαίες παρεμβάσεις για την σωστή λειτουργία των σχολείων, πόσο μάλλον επιπλέον, και έκτακτες ανάγκες!
Καμία απάντηση δεν έδωσε η Δημοτική Αρχή στις ερώτησεις: Τί θέση θα πάρετε για να διασφαλίσετε σε όλα τα παιδιά το σχολείο που έχουν ανάγκη; Τί μέτρα θα πάρετε αφού οι ήδη υπάρχουσες δομές ούτε είναι όλες κατάλληλες ούτε επαρκούν; Τα νηπιαγωγεία του Δήμου Χαλκίδας και φέτος λειτούργησαν σε ακατάλληλα κτίρια για να φιλοξενήσουν τμήματα ένταξης, χωρίς αίθουσες αποσυμφόρησης, χωρίς εκπαιδευτικούς από την αρχή της σχολικής χρονιάς, χωρίς προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη, αναγκάζοντας τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν ιδιωτικά κέντρα.
Την απάντηση την έδωσαν στην πράξη υπερψηφίζοντας την εγκύκλιο. Απέδειξαν πόσο πολύτιμοι συνεργάτες στην προώθηση της πολιτικής αυτής είναι που όχι μόνο δεν βγάζουν τσιμουδιά για τις επικίνδυνες συνέπειες των ρυθμίσεων αυτών αλλά ζητούν και από πάνω περαιτέρω διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των Δήμων!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, να αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη που της αναλογεί. Ας κόψει κάτι από τα δις στις νατοϊκές δαπάνες, ας μην είναι τόσο γαλαντώμα με τις φοροελαφρύνσεις των επιχειρηματιών, για να εξοικονομήσει κανένα “ψίχουλο” για την ειδική αγωγή και να μη μεταθέτει τις ευθύνες της.
ΦΤΑΝΕΙ πια η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
Διεκδικούμε τώρα:
Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες σε ειδικές δομές, για όλους τους μαθητές με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας
Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τις σχολικές επιτροπές για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητές τους.