MY KTEO

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ελένη Μιτζιφίρη: Η Δύναμη Ευθύνης είναι εδώ για να κάνει πράξη τα αυτονόητα


Η ομιλία της υποψηφίας δημάρχου Δήμου Χαλκιδέων Ελένης Μιτζιφίρη στα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου την Κυριακή 14 Απριλίου στη Χαλκίδα:

Χαίρομαι πάρα πολύ που συναντιόμαστε σήμερα εδώ, στο εκλογικό μας κέντρο. Τον χώρο αυτό
τον εγκαινιάζουμε σήμερα μαζί σας και ευελπιστούμε να γίνει ο τόπος των κοινών μας συναντήσεων, της κοινής μας πορείας σε αυτή την προεκλογική διαδικασία την τόσο σημαντική για τον Δήμο μας και όλους εμάς τους κατοίκους του.
Στην αποψινή μας συγκέντρωση θέλουμε να δηλώσουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι η Δύναμη Ευθύνης συστήθηκε για να μείνει. Με καθαρό βλέμμα αντικρίζουμε απόψε όλους εσάς και σας δηλώνουμε με εντιμότητα και ήθος την πρόθεσή μας να αγωνιστούμε και σήμερα και αύριο για όλα εκείνα τα μικρά και μεγάλα που θέλουμε όλοι να διαφοροποιηθούν στον Δήμο μας.
Η παρουσία σας με γεμίζει δύναμη και βεβαιότητα ότι μπορούμε, και σας το εγγυώμαι θα τα καταφέρουμε, να κάνουμε και πάλι τον Δήμο μας αντάξιο των κατοίκων του. Μαζί θα διαφοροποιήσουμε όλα τα κακώς κείμενα, μαζί θα κάνουμε και πάλι την πόλη μας φιλική στους κατοίκους της και τους επισκέπτες, μαζί θα ορθώσουμε το ανάστημα μας και θα επιβάλουμε ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Θα ξαναδώσουμε στην πόλη μας τη χαμένη της ταυτότητα.

Φίλες και φίλοι,
Σε λιγότερους από δυο μήνες όλοι εμείς καλούμαστε να πάρουμε μια πολύ σημαντική απόφαση. Να αποφασίσουμε σε ποιον θα αναθέσουμε τη διοίκηση του τόπου μας. Όσο κι αν ακούγεται κοινότυπο και τετριμμένο, οι εκλογές αυτές αποτελούν κομβικό σημείο για το αύριο του Δήμου Χαλκιδέων. Με την ψήφο μας θα αποφασίσουμε επί της ουσίας, αν θέλουμε να προχωρήσουμε και να συμβαδίσουμε με τη νέα εποχή ή αν θέλουμε να παραμείνουμε δέσμιοι του παρελθόντος. Επειδή λοιπόν θεωρώ ιδιαίτερα κρίσιμη τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία θα ήθελα να επιμείνω στο τι ακριβώς εννοώ με το νέο και το παλαιό.
Το παλαιό λίγο πολύ το γνωρίζουμε όλοι μας, είναι αυτό που μας έφερε στη σημερινή κατάσταση. Είναι οι μικροπολιτικές τακτικές, είναι οι πελατειακές σχέσεις, είναι οι εξυπηρετήσεις προς όφελος των ολίγων, είναι η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, είναι η εγκατάλειψη της περιφέρειας του Δήμου μας, είναι τα έργα βιτρίνας, είναι οι επικίνδυνες παραλείψεις σε έργα και υποδομές για τη ζωή και τις περιουσίες μας.
Και για να το πω με μια φράση: είναι η υποθήκευση των ονείρων μας και των ονείρων των παιδιών μας.
Είναι όλα αυτά που συζητάμε και παραδεχόμαστε στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας. Είναι όλα αυτά που συζητάτε όλοι μεταξύ σας. Είναι όλα αυτά που θα μπορούσαν να έχουν γίνει αλλά δεν έγιναν ποτέ. Όσες δικαιολογίες και αν προσπαθήσουν να προβάλουν κάποιοι για την αναποτελεσματικότητά τους, την ανικανότητά τους να σταθούν άξιοι της εμπιστοσύνης σας, την ανικανότητα να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, η πραγματικότητα, η πραγματική κατάσταση του Δήμου μας  τους διαψεύδει με το χειρότερο τρόπο.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Ο Δήμος Χαλκιδέων πρέπει να ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα. Τα περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν πια, τελείωσαν. Όπως τελείωσαν τα ψέματα και οι φτηνές δικαιολογίες.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΟ!
Η νέα εποχή επιβάλει εκσυγχρονισμό του Δήμου, επιβάλει σύγχρονο μοντέλο διοίκησης, αποτελεσματικούς χειρισμούς, επιτάσσει τη διοικητική αλλαγή και διοικητική εξωστρέφεια. Στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας και της παγκοσμιοποίησης οι ιλιγγιώδεις ρυθμοί  απαιτούν ανθρώπους αποφασισμένους, ανθρώπους με γνώσεις, ανθρώπους με όραμα αλλά και πάθος να συγκρουστούν και να δουλέψουν για να διεκδικήσουν και να απορροφήσουν προγράμματα, χρηματοδοτήσεις, συνέργειες.
Πάνω απ’ όλα όμως απαιτείται ΒΟΥΛΗΣΗ!
Φίλες και φίλοι,
Ζούμε όλοι μαζί σε έναν πολύ όμορφο Δήμο, όσον αφορά τη γεωγραφική μας θέση αλλά και τους ανθρώπους που τον κατοικούν. Δυστυχώς, όμως, στο Δήμο μας έχουν χαθεί τα αυτονόητα. Αυτονόητα είναι όλα αυτά που συζητάμε μαζί στις γειτονιές και τις συνοικίες και αφορούν τα απλά, τα καθημερινά, αυτά που βελτιώνουν τη ζωή μας. Είναι όλα αυτά που περιμένετε από την επόμενη Δημοτική Αρχή. Είναι αυτά για τα οποία όλοι μας πληρώνουμε δημοτικά τέλη, ανταποδοτικά τέλη όπως λέγονται, καθώς σκοπός αυτών των τελών είναι να επιστρέφουν στους πολίτες με τη μορφή υπηρεσιών. Είναι όλα αυτά τα αυτονόητα που έχουν γίνει μεγάλα και άλυτα προβλήματα.
Για να το πω με απλά λόγια πως είναι δυνατόν να ζητά και πάλι την ψήφο σας κάποιος, αλλά και να θέλει να επανεκλεγεί δήμαρχος, όταν δεν μπορεί να καθαρίσει τις γειτονιές, όταν οι δρόμοι μετατρέπονται σε σκουπιδότοπους, όταν αδυνατεί να αντικαταστήσει ακόμη και τις καμένες λάμπες, όταν θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα. Ξεκίνησε από τον ηλεκτροφωτισμό και θα συνεχίσει με το νερό και την καθαριότητα. Όταν οι σχέσεις του με τους εργαζόμενους του Δήμου, την ψυχή δηλαδή ακροβατούν ανάμεσα σε δίκες, διαμάχες και κόντρες καθ’ όλη τη θητεία του. Όταν η πόρτα του Δημαρχείου είναι κλειστή στον πολίτη, από αυτόν που οι πολίτες εξέλεξαν.
Όταν δεν υπάρχει πρόγραμμα και προγραμματισμός από την πολιτική προστασία , όταν ώρες και μέρες μένουν οι κάτοικοι χωρίς νερό, όταν αναλώνεται σε απευθείας αναθέσεις και εξοφλήσεις προεκλογικών γραμματίων σε μέγα χορηγούς, πράγμα το οποίο το κάνει και τώρα. Ποιος νοήμων θα πιστέψει άτομα που χρόνια τώρα βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, αντιδήμαρχοι τεχνικών έργων και γνωστοί μετρ της κυβίστησης, της γνωστής σε όλους κωλοτούμπας, από συνδυασμό σε συνδυασμό και από δήμαρχο σε δήμαρχο. Όταν έχει ψηφίσει σαν σύμβουλος της συμπολίτευσης θέματα τα οποία λέει σαν ‘’δήμαρχος’’ θα τα κυνηγήσει και θα τα αναδείξει. Όταν πλέον των δύο μηνών είναι ανίκανοι να βρουν λύσεις στο θέμα των πληγέντων στο Δοκό, στην Αγία Ελεούσα στην λιανή άμμο. Όταν οι πολιτικοί γυρολόγοι έχουν κατακλύσει τα ψηφοδέλτια, έχοντας σαν γνώμονα όχι φυσικά το καλό του πολίτη αλλά τη δική τους προσωπική ανέλιξη. Όταν σιωπούσαν 5 χρόνια στα δημοτικά συμβούλια και τώρα ως εκ’ του Θαύματος απέκτησαν και άποψη και θέση. Όταν άτομα που προέρχονται από τα στενά πλαίσια ενός κομματικού σωλήνα, πως θα πάνε κόντρα σε αυτό, σε περιπτώσεις που θίγονται τα συμφέροντα των πολιτών τους. Σε αντίθεση με εμάς, που είμαστε αποφασισμένοι και αποδεδειγμένα έτοιμοι να κινηθούμε ενάντια σε οτιδήποτε σταθεί εμπόδιο στην στήριξη, στην ευημερία και στο συμφέρον του πολίτη μας. Θα έχει πράγματα βασικά, για τον ίδιο, τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Θα έχει την καθαριότητά του, τον ασφαλή δρόμο του, τα φιλικά και φιλόξενα σχολεία του, γενικής αλλά και ειδικής αγωγής. Θα έχει τις ασφαλείς, καθαρές, θερμαινόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις του, θα βρούμε το ζητούμενο  στα θέματα των σχεδίων πόλεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Θα προτείνουμε και προπάντων θα υλοποιήσουμε προγράμματα και δράσεις για τα αδέσποτα και θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε εθελοντικά σωματεία και καταφύγια ζώων που ήδη υπάρχουν στον δήμο μας. Τέλος δεσμευόμαστε ότι, η πόρτα της Δημάρχου και των συνεργατών της θα είναι πάντα ανοιχτή, στον πολίτη αλλά και στον εργαζόμενό του. Σε όλους όσους αγωνίζονται για να ανελιχθεί ο Δήμος, από πλευράς παροχής υπηρεσιών αλλά και ποιότητας ζωής. 

Φίλες και φίλοι,
Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι επιλέγονται από τους συμπολίτες τους για να υπηρετήσουν το κοινό συμφέρον, το συμφέρον της πόλης. Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πάρα πολύ σημαντικός, ειδικά ο πρώτος βαθμός. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικός γιατί οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας.
Ένας Δήμαρχος πρέπει πάνω απ’ όλα να έχει την ικανότητα να αξιολογεί τις καταστάσεις και να διαχειρίζεται κρίσεις. Δεν μπορούμε να ακούμε άλλο, δεν φταίει ο Δήμος, φταίει η Περιφέρεια, το Υπουργείο, ο τάδε φορέας, ο άλλος φορέας.

Κύριες και κύριοι,
Η Δύναμη Ευθύνης είναι εδώ για να κάνει πράξη τα αυτονόητα. Είναι εδώ για να διοικήσει με ευθύνη. Να διαχειριστεί με υπευθυνότητα κάθε κρίση, να λειτουργήσει προληπτικά ώστε να μη συμβαίνουν κρίσεις, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με ακεραιότητα, με τιμιότητα, με αξιοπρέπεια. Είμαστε ένας συνδυασμός, ο οποίος έχει τις απαντήσεις αλλά όπως σας προείπα, έχει την τόλμη να πραγματοποιήσει και να υλοποιήσει όλα όσα θα δεσμευθεί.

Φίλες και φίλοι,
Ο Δήμος Χαλκιδέων πρέπει να είναι ανοιχτός, φιλικός, ανθρώπινος. Πρέπει να θέτει στο επίκεντρο τον πολίτη. Απαιτεί προγραμματισμό, οργάνωση και πολιτική βούληση. Στοιχεία τα οποία έχει ο συνδυασμός μας.
Με συγκεκριμένες  ιδέες, προσδιορισμένους στόχους, εφαρμόσιμα και κοστολογημένα σχέδια είμαστε έτοιμοι να σταθούμε ειλικρινείς και τίμιοι απέναντι στον οικογενειάρχη, τον συνταξιούχο, τον έφηβο, τη μάνα, το παιδί.
Γνωρίζουμε όχι μόνο τι πρέπει να κάνουμε αλλά το κυριότερο ξέρουμε πως να το κάνουμε.

Φίλες και φίλοι,
Με γνωρίζετε όλοι πολύ καλά. Η αγάπη και η αφοσίωσή μου στον τόπο μας είναι γνωστή σε όλους σας. Χρόνια τώρα μοχθώ και μάχομαι για τα συμφέροντά μας, υπηρετώντας από θέσεις ευθύνης τις οποίες εσείς μου αναθέτετε.
Χάρη στη δική σας εμπιστοσύνη είμαι σήμερα εδώ και ηγούμαι της αυτοδιοικητικής μας παράταξης «Δύναμη Ευθύνης». Είμαι εδώ για να είμαι η νέα Δήμαρχος Χαλκιδέων, η μη επαγγελματίας πολιτικός, η Δήμαρχος εκείνη που θα υπηρετήσει το λειτούργημα του αυτοδιοικητικού φέρνοντας το νέο, το πρωτοποριακό, το διαφορετικό. Με τη δική σας υποστήριξη, με τη δική σας ψήφο μπορούμε να πετύχουμε τη Νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση με βάση τον πολίτη, την κοινωνία, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό.
Το νέο έτος θα είναι η αρχή για το νέο Δήμο Χαλκιδέων, στο τιμόνι του οποίου θα βρίσκεται η Δύναμη Ευθύνης!

Φιλές και Φίλοι,
Ξέρουμε όλοι οι αγώνες δεν κερδίζονται από μονάδες, κερδίζονται από ομάδες. Έχω την τιμή σήμερα να σας παρουσιάσω την καλύτερη ομάδα, την Ομάδα Δύναμης Ευθύνης.
Κάθε μέλος αυτής της ομάδας με έχει τιμήσει προσωπικά με τη συμμετοχή του στο συνδυασμό. Θα ήθελα να τονίσω ότι είμαστε μια ομάδα δεμένη, χωρίς ανταγωνισμούς, με δεξιότητες, γνώσεις, εμπειρία σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Είμαστε άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών ομάδων.
Στόχος μας ήταν να καταρτίσουμε μια ομάδα με εκπροσώπους όλων των γειτονιών, όλων των συλλογικοτήτων, των επαγγελματιών, μια ομάδα με ανθρώπους οι οποίοι έχουν ειδικό βάρος και μπορούν να σταθούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας, ανθρώπους ειλικρινείς και τίμιους, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις αγωνίες κάθε συμπολίτη μας.
Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν θα σας παρουσιάσω ένα ένα τα μέλη του συνδυασμού μας, τους ανθρώπους που μαζί οραματιστήκαμε το Νέο Δήμο Χαλκιδέων και μαζί ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ σήμερα να τον υλοποιήσουμε.