MY KTEO

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Παγώνης: Με το ίδιο ήθος, εντιμότητα και ακεραιότητα που ξεκινήσαμε αυτή την μεγάλη προσπάθεια πριν από τέσσερα χρόνια, με τον ίδιο ενθουσιασμό θα συνεχίσουμε μαζί!

Χρήστος Παγώνης: Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια αναθέσατε στην παράταξη μας και σε εμένα ως επικεφαλής της, την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Χαλκιδέων και μπορώ να σας κοιτάξω σήμερα στα μάτια και να σας πω με βεβαιότητα ότι την ευθύνη αυτή την τιμήσαμε στο ακέραιο, με
εντιμότητα, ήθος, σκληρή δουλειά και προσήλωση στον στόχο μας, να κρατήσουμε όρθιο τον Δήμο μας και να του δώσουμε μια άλλη προοπτική, να τον βάλουμε σε μια αναπτυξιακή τροχιά βγάζοντας τον από το τέλμα που η οικονομική κρίση τον είχε φέρει.

Για να αλλάξει η πορεία ενός τόπου που έφθινε λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε φυσικά όλη τη χώρα αλλά και της αποβιομηχάνισης που είχε προηγηθεί, έπρεπε να καταστρωθεί ένα στρατηγικό σχέδιο, ένα πλάνο για το που πρέπει να βρίσκεται ο Δήμος στις επόμενες δεκαετίες. Και αυτό έγινε από το μηδέν με γνώμονα μια μακροπρόθεσμη στρατηγική χωρίς ούτε καν προηγούμενα δεδομένα για να στηρίξεις τις πλέον διαφορετικές προσεγγίσεις.

Η δουλειά που έγινε από όλους ήταν εξαιρετικά σημαντική σε πάρα πολλούς τομείς. Ελλείψει πόρων, έπρεπε να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος. Προετοιμάστηκαν πολλές δεκάδες μελέτες, έγιναν αρκετά πιλοτικά έργα για να αποκτηθεί εμπειρία, κατατέθηκαν εκατοντάδες προτάσεις σε κάθε δυνατό χρηματοδοτικό πρόγραμμα . Και όλα αυτά στη βάση ενός συγκροτημένου σχεδίου και ενός οράματος για το Δήμο όπως σας το είχαμε παρουσιάσει πριν από 4 χρόνια.

Οι επιτυχίες πολλές, που μάλιστα προσφάτως, αυτά τα εγκεκριμένα έργα, έφτασαν συνολικό ύψος άνω των 80 εκατομμυρίων, κάτι το οποίο αποτέλεσε και το απόλυτο, μιας και ολοκληρώθηκε το 100% των προτάσεων που είχε καταθέσει η δημοτική αρχή τα προηγούμενα χρόνια προς έγκριση και χρηματοδότηση. Αυτό από μόνο του αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα μας τη περίοδο αυτή.

Έργα όπως η Δημοτική Αγορά και η ανάπλαση ολόκληρου του ιστορικού κέντρου, η ουσιαστική απορρόφηση κονδυλίων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ, οι ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις, οι αστικές αναπλάσεις, οι πολλές νέες τεχνολογίες που δοκιμάστηκαν στο πεδίο, η έγκριση του νομοσχεδίου για την Πανεπιστημιακή Τεχνόπολη του Ευρίπου, ένα έργο πνοής και με ευρύ ορίζοντα, η αποδεδειγμένη τουριστική ανάπτυξη και το άνοιγμα μιας κλειστής πόλης στον έξω κόσμο, μέχρι το νέο νοσοκομείο, η περιμετρική οδό Χαλκίδας, η σύνδεση με το φυσικό αέριο, οι οπτικές ίνες, οι δεκάδες παιδικές χαρές, το αποχευτευτικό σύστημα σε τόσες περιοχές, η πρόσφατη έγκριση των 4,5 εκατομμυρίων για την αντιμετώπιση των διαβρώσεων στην ακτογραμμή της Αυλίδας, η αποθήκη του ΟΣΕ που θα γίνει πολυχώρος πολιτισμού και στολίδι της πόλης, τα σχολεία και τόσα άλλα μικρά και μεγάλα που ίσως δεν φαίνονται αλλά μεταμορφώνουν ολοκληρωτικά το Δήμο σε ένα δήμο βιώσιμο, πιο λειτουργικό, πιο πλούσιο και με πραγματικές προοπτικές ευημερίας και προκοπής για όλους εσάς.

Το μόνο που μπορώ με ειλικρίνεια να υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχίσουμε μαζί με τους συνεργάτες μου με όλες μας τις δυνάμεις να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας.

Με το ίδιο ήθος, εντιμότητα και ακεραιότητα που ξεκινήσαμε αυτή την μεγάλη προσπάθεια πριν από τέσσερα χρόνια, με τον ίδιο ενθουσιασμό θα συνεχίσουμε μαζί!