MY KTEO

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Εκτός εαυτού ο Σταματούκος, ελλιπής η ενημέρωση

Κατά πλειοψηφία  πέρασε η γνωμοδότηση για την ίδρυση τμημάτων ένταξης Τ.Ε. σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην τελευταία προεκλογική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων, με τον Βαγγέλη Σταματούκο να
επιθυμεί ένα εισηγητικό σημείωμα. Ρώτησε αν οι μονάδες αυτές πληρούν τις προϋποθέσεις. Αν υπάρχει ο αναγκαίος εξοπλισμός, το αναγκαίο προσωπικό και αν έχει τα οικονομικά ο Δήμος για να αποδεχτεί την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «τα ερωτήματά μου μπήκαν γιατί το Υπουργείο αναφέρει μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο ως προαπαιτούμενα την χρηματοδότηση από τους Δήμους, χρήματα που οι ίδιοι έχουν μειώσει κατά 60%. Θα πρέπει ο Δήμος να αποποιηθεί την υποχρέωση και να πάρει απόφαση, σε κάθε περίπτωση και κόντρα στις επιδιώξεις, να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών και ειδικά των παιδιών με ανάγκες».
Η Ελένη Μιτζιφίρη, τόνισε πως τα ερωτήματα που τίθενται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, είναι  αν υπάρχει ήδη αίθουσα και όχι να δημιουργηθεί. Εδώ βλέπουμε ότι ο αριθμός από τα ΚΕΔΥ είναι πολύ μεγάλος.  Είναι απαραίτητο, αν μπορεί να γίνει σε όλα τα σχολεία, να γίνει σε όλα τα σχολεία. Το Υπουργείο και εκεί είναι το ερώτημα είναι αν μπορεί να καλύψει άμεσα τις θέσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας». Η τελική απόφαση, κατά πλειοψηφία δηλαδή, εξόργισε τον Βαγγέλη Σταματούκο ο οποίος τόνισε και πάλι την σοβαρότητα της ίδρυσης των τμημάτων ένταξης αλλά δεν δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και αυτό τον έβγαλε εκτός εαυτού!