MY KTEO

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Αλλάζει όψη το Δημοτικό Σχολείο Μαλακώντα


Τη Δευτέρα,14 Απριλίου, κλιμάκιο μηχανικών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο του Μαλακώντα Ερέτριας και έκανε αυτοψία στον αύλειο χώρο του σχολείου, παρουσία της Δημάρχου Ερέτριας Αμφιτρίτης Αλημπατέ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι εκπαιδευτικοί ανέλυσαν στους μηχανικούς  τις ανάγκες των μαθητών και τις προτάσεις τους  για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου, ώστε να είναι λειτουργικός, αισθητικά αναβαθμισμένος και να καλύπτει τις ανάγκες και την ασφάλεια των νηπίων και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου. Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι ο Μαλακώντας δεν έχει άλλο ελεύθερο χώρο για την καθημερινή άθληση των παιδιών και των νέων.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Μηχανολόγος- Μηχανικός από το Μαλακώντα, Στράτος Ντούρμας, ο οποίος εργάζεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο οποίος διεκδίκησε με επιμονή τη χρηματοδότηση του έργου της διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του σχολείου, προβάλλοντας την αναγκαιότητά του.

Το έργο εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 60 000 €+ ΦΠΑ. Μετά τη επίσκεψη η Αμφιτρίτη Αλημπατέ θέλησε να ευχαριστήσει «όσους συνέβαλαν για τον προγραμματισμό και τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου». Εδώ να τονιστεί ότι το Δημοτικό Σχολείο του Μαλακώντα έχει ενταχθεί και στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ από το Δήμο Ερέτριας, οπότε τα έργα θα είναι συμπληρωματικά.