MY KTEO

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Δύο εκδηλώσεις του Θεάτρου Χαλκίδας, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου



Στο μουσείο της Αρέθουσας πραγματοποιήθηκαν, στις 27 Μαρτίου, δύο εκδηλώσεις του Θεάτρου Χαλκίδας, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου. Η πρώτη από το Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι του Θεάτρου Χαλκίδας με τίτλο "Αρέθουσα και Αλφειός - αντίσταση

και επιλογή" σε σχεδιασμό και εμψύχωση της Ευρυδίκης Σαμαρά που απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 8 - 11 χρονών και η δεύτερη σε δύο παραστάσεις διαδραστικού χαρακτήρα με τίτλο "Το Από Μηχανής Άγαλμα" του Θωμά Μυλωνά σε σκηνοθεσία Μαρίνας Μέργου.



Στη διάρκεια του εργαστηρίου τέθηκαν ερωτήματα για τον μύθο της Χαλκιδαίας Αρέθουσας και της πηγής της ενώ συζητήθηκε η σημασία της αντίστασης της Αρέθουσας στον Αλφειό και η δυνατότητα παρέμβασης. Στην ψυχότροπη κωμωδία "Το Από Μηχανής Άγαλμα" συμμετείχαν ηθοποιοί του Θεάτρου Χαλκίδας ενώ την επιμέλεια κοστουμιών και σκηνικού χώρου είχαν η Βάσω Λευκούδη και η Μαίρη Μουρσελλά αντίστοιχα. Η πρωτοτυπία της παράστασης συνίσταται στην συμμετοχή του κοινού που παρακολούθησε με αμέριστο ενδιαφέρον τα  δρώμενα και την πρωτότυπο ροή της σκηνοθεσίας τους. Η παράσταση διαδραματίστηκε στους χώρους του Μουσείου, αφού πρώτα η πρόεδρος του Θεάτρου Μαίρη Μουρσελλά και η σκηνοθέτης Μαρίνα Μέργου υποδέχθηκε τους επισκέπτες ενώ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας Αγγελική Γ. Σίμωσι απηύθυνε καλωσόρισμα αναφερόμενη στις νέες προοπτικές που διανοίγονται για το Μουσείο. Χαιρετισμό απηύθυνε και η βουλευτής Εύβοιας Ζωή Λιβανίου.

Στην διανομή των ρόλων συμμετείχαν οι: Βούλα Κοκονού, Έστερ Λουκά, Μαρία Καράκωστα, Μάχη Ανδριώτου, Δήμητρα Αλαφάκη, Μίνα Βαμβάκου, Αναστασία Σουκελή, Κώστας Ντεγιάννης, Ευρώπη Ευαγγελοπούλου, Ελένη Κουτσοπάκη, Κατερίνα Δανιηλίδου, Ειρήνη Καράβα, Βενιαμίν Κοέν, Νάνσυ Ιωάννου Μακρή, Νίκος Αγγελάκης, Λένα Αλεξανδρή, Μαρία Ράπτη, Βασιλική Κοτσανταμπάνη, Μπάμπης Παναγιώταρης, Αγγελική Κατσαρού, Έλενα Φωτιά, Άννα Οταπασίδου, Βάσια Σκούρα και Μαρία Μεταξούλη.