MY KTEO

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Σίμος Κεδίκογλου: «"Γολγοθάς" για τους συνταξιούχους η πλήρης εκκαθάριση των αιτήσεων συνταξιοδότησης»

Νέα ερώτηση για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων κατέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου καθώς ακόμα δεν έχει λάβει καμία απάντηση στα ερωτήματα, που είχε θέσει στην Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Έφη Αχτσιόγλου, στις 5-12-2018 με την υπ’ αριθ. 4041 ερώτησή του.

Ο βουλευτής τονίζει την αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να δώσει λύση στο πρόβλημα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι που δεν γνωρίζουν καν ποια είναι η πορεία των αιτήσεών τους.

Πιο αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
«Με αναβολή στην αναβολή και με συνεχείς παρατάσεις  του χρόνου πλήρης εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων από τον ΕΦΚΑ συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΥΖΑ να εμπαίζει απροκάλυπτα τους συνταξιούχους παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες, ότι, δηλαδή, «θα εκμηδενισθούν οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων και θα περιοριστούν στους τρεις μήνες».
Ο «Γολγοθάς» που βιώνουν οι συνταξιούχοι που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που επέφερε η ενοποίηση των Ταμείων οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των αιτήσεών τους, διαψεύδει κάθε προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τους πείσει για το αντίθετο. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που αναγκάζονται να ζουν με δανεικά μέχρι την έκδοση της οριστικής σύνταξής τους για να μπορούν να πληρώνουν, ΔΟΥ, ΕΝΦΙΑ, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δόσεις δανείων, αλλά και να καλύπτουν τις βασικές βιοποριστικές ανάγκες τους.
Δυστυχώς η ανάλγητη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους συνεχίζεται με αλλεπάλληλες υποσχέσεις και διαψεύσεις, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι, ακόμα, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση  από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην υπ’ αρ. 4041/5-12-2018 ερώτηση, που αφορά στις  τεράστιες καθυστερήσεις μετά την ενσωμάτωση του ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ, στην οριστική απονομή σύνταξης, στις αιτήσεις εγγραφής στα Μητρώα Ασφαλισμένων και στις αιτήσεις διακοπής ασφάλισης και επιστροφής ασφαλιστικών εισφορών. Και φυσικά η αδιαφορία της κυβέρνησης να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε εκτιμάται ως αδιαφορία απέναντι στις φωνές διαμαρτυρίας των συνταξιούχων
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κα. Υπουργός:
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την ταχύτερη και έγκαιρη διεκπεραίωση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης; 
Ποιός είναι ο ακριβής αριθμός των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, τόσο για κύριες όσο και για επικουρικές συντάξεις
Πού οφείλονται οι συνεχείς αναβολές και μεταθέσεις του χρόνου ολοκλήρωσης των εκκρεμών αιτήσεων;
Έχει αποσταλεί η εγκύκλιος για τις περιπτώσεις διακοπής ασφάλισης και επιστροφής ασφαλιστικών εισφορών; Υπάρχει το σχετικό κονδύλι;»