MY KTEO

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Ανασκόπηση στην διατροφή των αρχαίων Ελλήνων από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών


Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, πραγματοποίησαν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Στενής,
την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, προκειμένου να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο και να διδαχθούν τις διατροφικές συνήθειες των προγόνων μας.

Η ανασκόπηση αυτή έγινε με την βοήθεια της μουσειοσκευής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που αφορά την συγκεκριμένη θεματολογία. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με πιστά αντίγραφα αρχαίων σκευών, γνώρισαν τα είδη των γευμάτων, τα οφέλη της σωστής διατροφής, καθώς και τον ρόλο αυτής, στην κοινωνική ζωή των αρχαίων. Παράλληλα, αναπαραστήσαμε το περιβάλλον μιας κουζίνας εκείνης της περιόδου και μάθαμε για τα τρόφιμα που προτιμούσαν οι πρόγονοί μας και αντικατοπτρίζουν την λεγομένη «Μεσογειακή διατροφή».

Στην συνέχεια τα παιδιά διασκέδασαν με το παιχνίδι τύπου twister «Ισορροπώντας στις τροφές» για να αντιληφθούν  την σημασία ενός πλήρους πρωινού και ολοκληρώσαμε την δράση μαγειρεύοντας και απολαμβάνοντας υγιεινές μπάρες και γλυκίσματα.