MY KTEO

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Το μυστήριο του Ιερού Ευχέλαιου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδας στα Δημοτικά Σχολεία Βατώντα και Πισσώνα


Το πρωί της Τρίτης 16 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης
και τους Διακ. Νικόλαου Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα Ν. Αρτάκης, όπου τα τελευταία χρόνια προσκαλείται από την σχολική κοινότητα, ώστε να τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Εκεί υποδέχθηκαν τον Ποιμενάρχη τους ο οικείος Εφημέριος, Αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου, η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ελένη Μιτζιφίρη και οι μικροί μαθητές, που του επεφύλασσαν ένα πολύ συγκινητικό καλωσόρισμα.

Στη συνέχεια, μαζί με τους παρόντες Ιερείς και Διακόνους, τέλεσε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Μετά τη χρίση μαθητών, διδασκόντων, και εργαζομένων του Σχολείου με τό άγιο Έλαιο, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε, με προσιτή για τα παιδιά έκφραση, το περιεχόμενο του ιερού μυστηρίου και αφού τα συνεχάρη για την ευλάβεια που επέδειξαν, τους διένειμε αναμνηστικές ευλογίες κι εκείνοι του χάρισαν πασχαλινό δώρο.


Έπειτα ο Σεβασμιώτατος με τη συνοδεία του μετέβησαν στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Πισσώνα Διρφύων, όπου τους υποδέχθηκε ο Εφημέριος της Ενορίας Οικον. Εμμανουήλ Βιολάκης και όλοι μαζί τέλεσαν το Ιερό Ευχέλαιο για τους μαθητές και τους διδάσκοντες του παρακείμενου Δημοτικού Σχολείου κατόπιν αιτήματος των ιδίων.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους μαθητές, επεξήγησε το ιερό μυστήριο και συνεχάρη τον Διευθυντή κ. Χαράλαμπο Παπανικολάου και τους διδασκάλους για την θρησκευτική καλλιέργεια που προσφέρουν στους μαθητές τους και εντείνουν τις προσπάθειές τους, προς αυτήν, με στήριγμα τη γειτνίαση με τον Ενοριακό τους Ιερό Ναό.

Λίγο πριν την αναχώρηση του Σεβασμιωτάτου, όλη η σχολική κοινότητα του Πισσώνα τον ευχαρίστησε κι εκείνος προσέφερε σε όλους μικρές ευλογίες.