MY KTEO

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Πασχαλινές Δράσεις 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας



Δύο δράσεις αγάπης οργάνωσαν λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις πασχαλινές διακοπές οι εθελοντές/τριες μαθητές/τριες του 10ου Δημοτικού Χαλκίδας, οι οποίοι/ες συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Νοιάζομαι και Δρω". Την Παρασκευή
19/4/2019 δύο ομάδες δράσης επισκέφθηκαν το Γηροκομείο και το Ειδικό ΕΠΑΛ αντίστοιχα.

 Στο Γηροκομείο
 Παιδιά των Γ΄ και Δ΄ τάξεων μαζί με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια του σχολείου επισκέφθηκαν τους ηλικιωμένους φίλους τους.Αυτή τη φορά σκοπός ήταν να "προετοιμάσουν" τη Μ. Εβδομάδα. Διάβασαν, λοιπόν, περικοπές από τα Ευαγγέλια και ποιήματα που βρήκαν από το βιβλίο των Θρησκευτικών της Γ΄ τάξης, έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου και ύμνους της Μ. Εβδομάδας. Παρόντες στη δράση ήταν και αρκετοί γονείς, καθώς και ο πατέρας Συμεών, υπεύθυνος του Γηροκομείου, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τα παιδιά, εξήρε την πρωτοβουλία τους και τη συνεχή παρουσία τους στον χώρο τα τελευταία 4 χρόνια και τους μίλησε για το νόημα των Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου.

Γεύμα Αγάπης
Την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές τα 6 τμήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προετοίμασαν στο χώρο του σχολείου ένα γεύμα αγάπης. Αποδέκτες του ήταν οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και οι σπουδαστές του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου που στεγάζεται στον ίδιο χώρο.Για την προμήθεια των υλικών τα παιδιά είχαν ζητήσει τη συνδρομή του σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης", οι υπεύθυνοι του οποίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και  κάλυψαν με δωροεπιταγή όλο το κόστος.Παρέα με γονείς μαγείρεψαν δέκα νηστίσιμα πιάτα, τα οποία χώρισαν σε μερίδες και διένειμαν στις δομές. Τα παιδιά, όμως, δεν έμειναν εκεί. Την ημέρα της διανομής, αφού συνομίλησαν με τους υπεύθυνους των δομών και μοίρασαν τις ευχετήριες κάρτες και τις μερίδες οργάνωσαν αυθόρμητα ένα μικρό "γλέντι" με τραγούδι και χορό παρέα με τους πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά συνομήλικους σε κέφι σπουδαστές του Ειδικού ΕΠΑΛ.