MY KTEO

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Ενθουσίασε η παράσταση του 10ου Δημοτικού Χαλκίδας

Το ταξίδι στα...σύννεφα ολοκληρώθηκε για τους μαθητές των Γ΄1 - Δ΄ τάξεων του 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα θεατρικής αγωγής "Γνωριμία με την αρχαία κωμωδία".
Τα παιδιά παρουσίασαν την παράσταση "Βάζουμε φτερά στο γέλιο" στο θέατρο Παπαδημητρίου και καταχειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές τους και τους υπόλοιπους θεατές. Μαζί τους ήταν και η ομάδα "Παραμυθότουρτα", η οποία, μετά το τέλος της παράστασης, διάβασε το παραμύθι "Η μικρή Τίτσα και η αράχνη η Μαρίτσα". Οι μικροί ηθοποιοί του σχολείου μας δραματοποίησαν σε μία αυτοσχέδια παντομίμα το παραμύθι.

Η εκδήλωση είχε και εθελοντικό χαρακτήρα, καθώς τα παιδιά, που για τρίτη χρονιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Νοιάζομαι και Δρω", συγκέντρωσαν στο χώρο του θεάτρου βιβλία για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του σχολείου τους και του Ειδικού νηπιαγωγείου Χαλκίδας. Συγκεντρώθηκαν περίπου 70 τίτλοι βιβλίων. Η ίδια παράσταση είχε παρουσιαστεί πριν λίγους μήνες στο μαθητικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος του Δήμου Αχαρνών, όπου έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

Για την πραγματοποίηση της παράστασης συνεργάστηκαν τέσσερις εκπαιδευτικοί και τρία τμήματα. Το πρωτότυπο σενάριο, τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπέγραψε η συντονίστρια εκπαιδευτικός, κα Μαγδαληνή Μαμασούκα, και τη μουσική η κα Παυλίνα Ρέντα, μουσικός του σχολείου. Τα κοστούμια και τα σκηνικά σχεδίασε και κατασκεύασε  ομάδα μαθητών - τεχνικών υπό την εποπτεία της γυμνάστριας υ, κας Σταματίας Γιαννίτση ενώ τη γραμματειακή υποστήριξη του προγράμματος είχε η εκπαιδευτικός κα Βασιλική Ξανθοπούλου με ομάδα μαθητών. Την ημέρα της παράστασης την υποδοχή των θεατών και την παραλαβή των βιβλίων είχαν αναλάβει τα παιδιά της Ε΄τάξης με τις εκπαιδευτικούς κες  Νίκη Γκιόζη και Μπούρικα Δήμητρα και την κα Βάσω Τσιώκου, μητέρα μαθητριών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κυρία Αγγελική Φραντζεσκίδου, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και η κυρία Μένη Καραβά,  αιρετός ΠΥΣΠΕ νομού Ευβοίας.

Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα βιβλιοπωλεία Σβούρα, Σαμαρτζή, Σ. Περγάμαλης, Ελλέβορος, Παπαποστόλου, Α. Περγάμαλης,  που συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια αυτή, όλους όσοι συνεισέφεραν με τα βιβλία τους, και πάνω από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, οι οποίοι/ες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πρόσφεραν γέλιο και ψυχαγωγία.