MY KTEO

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Εκλογές 2019: Μοίρασαν 12.000 tablets και 4.600 smartphones για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων


Στον τρίτο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών θα συγκεντρωθούν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την Singular Logic τα αποτελέσματα των εκλογών αφού κλείσουν οι κάλπες. Φέτος με την ενίσχυση του συστήματος ασφαλούς μετάδοσης, αναμένεται πως στις 21:00 με 21:30 θα
υπάρχει εκτίμηση αποτελέσματος για τις ευρωεκλογές, ενώ αργότερα θα υπάρξει εκτίμηση για τις 13 Περιφέρειες και τους έξι μεγάλους δήμους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά έχουν μοιραστεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους 12.000 tablets και 4.600 smartphones για τη γρηγορότερη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

ΥΠΕΣ: Δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην εκλογική διαδικασία
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, στα εκλογικά κέντρα της επικράτειας δεν έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα. «Σήμερα οι Έλληνες πολίτες ψηφίζουν σε τέσσερις διαφορετικές κάλπες. Μια πρωτόγνωρη διαδικασία που δεν είχε ποτέ αντιμετωπίσει το ελληνικό κράτος. Μετά από δύο ώρες ενημερώνουμε ότι όλα βαίνουν κανονικά, δεν υπάρχουν προβλήματα και κάποιες μικρές καθυστερήσεις έχουν όλες αντιμετωπίσει. Τα 39.063 εκλογικά τμήματα λειτουργούν μέχρι τις 7.00 και οι Έλληνες πολίτες θα αποφασίσουν για την τύχη τους στη γιορτή της δημοκρατίας», δήλωσε.

«Όπως ξέρετε πάντα στις εφορευτικές επιτροπές -και σήμερα μιλάμε για 200.000 συμπολίτες μας- υπάρχουν κάποιες ελλείψεις. Η παρουσία των μελών είναι υποχρεωτική. Πάντοτε υπήρχαν κάποιες ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές, όμως το Υπουργείο για να αντιμετωπίσει την πιθανή απουσία έχει θεσμοθετήσει τους δύο γραμματείς στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Η προσπάθεια που έχει γίνει και η ενημέρωση προς Περιφέρειες και Δήμους ήταν τα σχολεία να είναι όσο το δυνατόν προσβάσιμα για τους συμπολίτες μας με τις κινητικές αδυναμίες. Δεν ήταν εφικτό παντού, όμως αυτό που γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα πρέπει να σταματήσει την διαδικασία και να κατέβει να βοηθήσει τον συμπολίτη μας με αυτή την αναπηρία», σημείωσε ακόμη μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο κ. Πουλάκης.

Στο υπουργείο Εσωτερικών έφτασε λίγο μετά τις 9:30 ο Αλέξης Χαρίτσης, αφού επέστρεψε από την Καλαμάτα όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας επιβεβαιώνοντας επίσης πως δεν έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα.
Πηγή: iefimerida.gr