MY KTEO

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Επιτυχημένη για άλλη μια χρονιά η ημερίδα που διοργάνωσε το Σπίτι του Αθλητή



Το «Σπίτι του Αθλητή» έχοντας ως μοναδικό στόχο να σταθεί δίπλα στους αθλητές, διοργάνωσε την Κυριακή το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας,
τη 3η ημερίδα με θέμα «Έχω και εγώ ευθύνη» και στόχο να ενημερωθούν οι γονείς για το πως πρέπει να υποστηρίζουν οι γονείς τα παιδιά τους στον αθλητισμό.

Αθλητές όλων των ηλικιών, αλλά και άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό γέμισαν το αμφιθέατρο και παρακολούθησαν τις ομιλίες ανθρώπων που τον υπηρέτησαν από διαφορετικό ο καθένας μετερίζι, αλλά που όλοι μίλησαν για έναν από που τους μεγαλύτερους φόβους τόσο των γονέων όσο και των αθλητών, την προσπάθεια και την αποτυχία σε ένα παιχνίδι.

Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος, ο πρόεδρος του συλλόγου Το «Σπίτι του Αθλητή» Κώστας Βουρδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Μπουρμάς και η εκπρόσωπος της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ιωάννα Κολιτσοπούλου . Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Χαλκιδεών Έλενα Βάκα και Βασίλης Καθαροσπόρης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κώστας Ρουσόπουλος κ.α.






Κύρια εισηγήτρια ήταν η αθλητική ψυχολόγος Φρόσω Πατσού, που ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Οι γονείς έχουν να επιτελέσουν τον πιο σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αθλητικού χαρακτήρα του παιδιού τους, αφού μαζί με αθλητές και προπονητές, αποτελούν τα πρότυπα – ίσως τα ισχυρότερα- για έναν παιδί που ασχολείται με τον αθλητισμό. Οι γονείς πρέπει να κατανοήσουν ότι η ευγενής άμιλλα ξεκινά πάντα από το σπίτι αλλά και από τη συμπεριφορά των ίδιων των γονιών μέσα στα γήπεδα, όπου αγωνίζονται τα παιδιά τους». 

Για τις προσωπικές τους εμπειρίες μίλησαν ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Συρανίδης, η 5η Ολυμπιονίκης Στέλλα Τσικούνα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Χρήστος Βολικάκης και ο 4ος Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Αμπατζής. Τέλος, δόθηκαν έπαινοι σε αθλητές του Νομού και σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον τομέα του αθλητισμού.

Και φέτος, όπως τα προηγούμενα χρόνια η εκδήλωση ήταν απόλυτα πετυχημένη. Διοργανωτές και ομιλητές απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων και κυρίως η ψυχή του Σπιτιού του Αθλητή, Κωνσταντίνος Βουρδάνος.