MY KTEO

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Εύβοιας για τις Ευρωεκλογές


Πολίτες της Εύβοιας.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες καλούνται σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία, να αποφασίσουν για το μέλλον της Ενωσης, η οποία διέρχεται μια δομική και οικονομική κρίση. Το μεταναστευτικό, η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, η ανασφάλεια, ο εθνικισμός και ο λαικισμός που ενισχύονται, απειλούν
τα θεμέλια της Ευρωπαικής Ενωσης και της Δημοκρατίας που με κόπο χτίστηκε μετά προσπάθειες για δεκαετιών.
Σε αυτήν την εκλογική μάχη που αφορά την ψυχή και το μέλλον της Ευρώπης, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στους οποίους ανήκει και το Κίνημά μας, η πολιτική δύναμη που έχτισε το κράτος δικαίου και το κοινωνικό κράτος στην μεταπολεμική Ευρώπη, καλούνται για άλλη μια φορά να βγάλουν την Ευρώπη από την κρίση.
Για να αλλάξει η Ευρώπη, πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές που την οδήγησαν εδώ, που δεν είναι άλλες από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας που επιβλήθηκαν από τις ελίτ σε βάρος της πλειοψηφίας των  πολιτών, αλλά η χειρότερη λύση είναι να γίνει ολιγότερη η Ενωση όπως ισχυρίζονται οι πάσης φύσεως λαικιστές και οι ακροδεξιοί.
Οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές  πιστεύουμε ότι η Ευρωπαική Ενωση έχει ανάγκη από ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με πυλώνες :  1)Περισσότερη Κοινωνική Ευρώπη συνοχής και αλληλεγγύης., 2) Βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη για τους πολλούς και όχι του λίγους, 3) Οικολογική Ευρώπη, 4) Ελεύθερη και Δημοκρατική Ευρώπη, 5) Ευρώπη Ισότητας και Δικαιωμάτων για όλους
Και ενώ το Ευρωπαικό γίγνεσθαι βρίσκεται σε εξέλιξη και διαμορφώνεται καθημερινά από τους άλλου , στην χώρα μας αντί να συζητάμε τα μεγάλα θέματα της Ευρώπης του σήμερα και του αύριο, με ευθύνη των δύο μεγάλων κομμάτων έχει μετατραπεί η εκλογική αναμέτρηση σε δημοψήφισμα υπερ ή κατά της Κυβέρνησης, όπως άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός διακηρύττει σε κάθε ευκαιρία.
 Σ’ αυτό το πλαίσιο παρακολουθούμε ένα ανταγωνισμό  υποσχεσιακής παροχολογίας των κομμάτων  του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ τα οποία δείχνουν ότι δεν έχουν διδαχθεί τίποτε, μετά από δέκα σχεδόν χρόνια κρίσης. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ  με πρακτικές Μαυρογιαλούρου μοιράζει προεκλογικές δωρο-επιταγές και προνοιακά  επιδόματα   με  σκοπό να εξαγοράσει την ψήφο των πολιτών, η δε Ν.Δ. υπόσχεται σε όλους μείωση των  φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς βεβαίως να εξηγεί πως θα καλύψει τα ελλείμματα που θα προκύψουν από μια τέτοια πολιτική.
Όμως ως πολίτες δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία πλέον εάν δώσουμε για άλλη μία φορά εμπιστοσύνη σε όποιον υπόσχεται  εύκολες λύσεις, διότι τέτοιες δεν υπάρχουν. Η έξοδος από την κρίση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ένα ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ που θα καταρτισθεί με συναίνεση όλων των κομμάτων από την Βουλή και θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα   ποιος  θα είναι στην κυβέρνηση όπως έχει προτείνει το ΚΙΝΑΛ  και εφάρμοσαν άλλες χώρες οι οποίες για το λόγο αυτό εξήλθαν από την κρίση.
Χωρίς μια ισχυρή οικονομικά Ελλάδα δεν θα κρατάμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια, αλλά θα είμαστε επαίτες κάθε φορά των  δανειστών μας οι οποίοι θα αποφασίζουν για εμάς .
Ο Ελληνικός Λαός  στις εκλογές που έρχονται, πρέπει να λάβει την απόφαση αν θέλει να είναι η χώρα μας στο κλάμπ των ισχυρών της Ευρώπης ή στο περιθώριό της και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα  στους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλει μία ζωή με κουπόνια αλλά  αξιοπρεπή εργασία και στην Ν.Δ. ότι δεν θέλει συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που διαλύουν την Ευρώπη, αλλά θέλει μια ισχυρή οικονομικά Ελλάδα  μέσα στην καρδιά της Ευρώπης , με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή με βάση το Σχέδιο Ελλάδα που προτείνει το Κίνημά μας.
       
       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                   Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ
   ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΜΙΝΤΖΙΟΣ                             ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΑΜΑΡΗΣ