MY KTEO

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Κωστίκας: Το δικαιούμαστε, το διεκδικήσαμε, το κερδίσαμε

Γιώργος Κωστίκας (πρόεδρος Ομοσπονδίας εργαζομένων εξωτερικής φρούρησης των Φυλακών):  Η Ομοσπονδία μας έχει καταθέσει μελέτη, η οποία καταλήγει ότι το ύψος του ποσού που απαιτείται για να καλυφθεί η αγορά εξοπλισμού είναι στα 500€ ετησίως. 
Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα ποσό, που επαρκεί για την αγορά όλων των υλικών και μάλιστα σε τιμές αγοράς.
Τα τελευταία χρόνια το αίτημα είχε ατονήσει λόγω μνημονίων και έλλειψης πόρων. 
Σε μια συνάντηση με τον Γ.Γ. αντεγκληματικης πολιτικής, μας ανέφερε ότι εξασφαλίστηκε πόσο 500.000€ για την προμήθεια στολών και εξοπλισμού. Καταθέσαμε την πρόταση αυτό το ποσό να διανεμηθεί στους συναδέλφους για την αγορά των υλικών. Ζήτησε χρόνο, να το κοιτάξει. 
Η Ομοσπονδία, ετοίμασε σχετική τροπολογία (αυτή που ψηφίστηκε) και κατέθεσε σχετικό αίτημα συνάντησης στον κο Υπουργό. 
Πράγματι η συνάντηση έλαβε χώρα μερικές μέρες μετά. Στην συνάντηση καταθέσαμε την σχετική πρόταση μας και εξηγήσαμε τα προφανή οφέλη, τόσο τα επιχειρησιακά όσο και τα πολιτικά. 
Στην συνέχεια ο Υπουργός το ανακοίνωσε στο συνέδριο, χωρίς να αναφέρει ποσό.  Το ποσό προέκυψε από την διαίρεση του διαθέσιμου ποσού δια των υπηρετούντων. 
Εμείς κρατάμε ότι πήραμε ένα επίδομα, εκτός ενιαίου μισθολογίου, που είναι στην ευχέρεια του Δικαιοσύνης η χορήγηση και το ύψος του. Συνεπώς πρέπει να αγωνιστούμε για την καθιέρωση και την αύξηση του.
Η πολιτική ηγεσία, κερδίζει τα όποια πολιτικά οφέλη. 
Δεν μας χαρίστηκε το ποσό, ούτε λόγω εκλογών, ούτε για αλλο λόγο.
Το δικαιούμαστε, το διεκδικήσαμε, το κερδίσαμε. 
Είναι ένα μικρό βήμα, τα δύσκολα είναι μπροστά μας.