MY KTEO

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ο Χρήστος Παγώνης και υποψήφιοι του συνδυασμού «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας» στο Βαθύ Αυλίδας


Μεγάλο αναπτυξιακό έργο η «Τεχνόπολη του Ευρίπου»

Οι αναπτυξιακές προοπτικές κάθε Δημοτικής Ενότητας, που απαρτίζουν το Μητροπολιτικό Δήμο Χαλκιδέων, είναι στο επίκεντρο των περιοδειών, που πραγματοποιεί ο Χρήστος Παγώνης
επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας» μαζί με ομάδα υποψηφίων
συμβούλων.






Κατά την επίσκεψή τους στο Βαθύ Αυλίδας την Τρίτη 21 Μαΐου συνομίλησαν με τους κατοίκους και εκτός από τα ζητήματα που ανέδειξαν οι δημότες, ζητώντας την αντιμετώπισή τους, ο Χρήστος Παγώνης αναφέρθηκε στα έργα, που ως Δημοτική Αρχή υλοποίησαν και δρομολόγησαν στο πλαίσιο της μεγάλης αναπτυξιακής προσπάθειάς τους, προκειμένου να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης που τους έδειξαν οι πολίτες. Στόχος τους ήταν να μπορέσουν να  ανταποκριθούν στο αίτημα των τοπικών κοινωνιών να υπάρξει πραγματική πρόοδος, εστιάζοντας  - μεταξύ άλλων - στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων κάθε Δημοτικής Ενότητας.

Ο Χρήστος Παγώνης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα σημαντικότερα έργα που θα δώσουν στο Δήμο Χαλκιδέων αναπτυξιακή πνοή δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση  η ίδρυση της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» με την παραχώρηση από το Δήμο Χαλκιδέων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 56 στρεμμάτων στην Αυλίδα αποτελεί ένα σημαντικό έργο, που θα συμβάλλει όχι μόνο στην ανάπτυξη της Αυλίδας αλλά και ολόκληρου του Δήμου Χαλκιδέων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και στη βάση του στρατηγικού μοντέλου ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η εγκατάσταση ακαδημαϊκών μονάδων του ΕΚΠΑ στην περιοχή θα βοηθήσει στην βελτίωση των υπαρχουσών  αδυναμιών και θα δώσει ώθηση στον τριτογενή τομέα, κυρίως όσον αφορά στη διαχείριση του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου και στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τη σύγχρονη τεχνολογία. Αναμφίβολα,  το έργο αυτό θα αποτελέσει και καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, τόσο με την εγκατάσταση νέου πληθυσμού όσο και με τη δημιουργία νέων κλάδων απασχόλησης του τοπικού πληθυσμού.