MY KTEO

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Έκτακτη σύναξη των εκκλησιαστικών συμβουλίων των ενοριών της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος για το εθνικό κτηματολόγιο


 Με την έναρξη της νέας φάσης κτηματογράφησης στην Εύβοια, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος έχει προβεί σε ενέργειες ενημέρωσης όλων των Ιερών Μονών, των Ενοριών και των Ιδρυμάτων της, ώστε να διεκπεραιώσουν, κατά τα διατεταγμένα, τις δηλώσεις τους.


Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, συγκάλεσε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως τους κατά τόπους Αρχιερατικούς Επιτρόπους και, παρόντων του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου και του Γεν. Αρχ. Επιτρόπου Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου, τους ανέπτυξε το περιεχόμενο Εγκυκλίου Σημειώματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Δηλώσεις εμπραγμάτων δικαιωμάτων κατά την φάση της υποβολής των δηλώσεων ιδιοκτησίας στα γραφεία κτηματογραφήσεως του Ελληνικού Κτηματολογίου», δίνοντας οδηγίες, προκειμένου οι Αρχ. Επίτροποι να ενημερώσουν, στην συνέχεια, τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και Ηγουμενοσυμβούλια των περιοχών ευθύνης τους.

Σε συνέχεια αυτών των ενεργειών, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου 2019, στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύναξη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Χαλκίδος, ώστε να ενημερωθούν επί του σχετικού ζητήματος.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου, αναπτύσσοντας διεξοδικά το περιεχόμενο του Εγκυκλίου Σημειώματος, παρέχοντας διευκρινίσεις και απαντώντας σε υποβληθέντα ερωτήματα.

Στο τέλος τις συνάξεως διανεμήθηκε το Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου σε όλα τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Παρόμοιες συνάξεις πραγματοποιήθηκαν και στις υπόλοιπες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες.