MY KTEO

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Τοξικές σκέψεις που σαμποτάρουν τη νέα σου σχέση

Στην αρχή μιας σχέσης όλα μοιάζουν ρόδινα και δυσκολεύεσαι να μείνεις προσγειωμένη στην πραγματικότητα. Υπάρχουν όμως και μερικές σκέψεις που όλες κάνουμε κατά καιρούς
που μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην ευτυχία σου. Μάθε ποιες είναι αυτές, αντιμετώπισε τες με ψυχραιμία και απόλαυσε το ωραιότερο συναίσθημα του κόσμου χωρίς φραγμούς.

«Δεν μπορώ να συναγωνιστώ τον/την πρώην σύντροφό σου»
Κάποιος λόγος θα υπάρχει που αυτή η σχέση δεν συνέχισε. Η συνεχής σύγκριση με τα άτομα αυτά δεν βοηθά καθόλου, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις μειονεκτικά ανά πάσα στιγμή και αυξάνει τις πιθανότητες για καβγάδες.

«Σίγουρα θα κάνω κάτι λάθος σε αυτή τη σχέση»
Κάνοντας αυτήν την σκέψη συνεχώς αυξάνετε τις πιθανότητες να κάνετε τον φόβο σας πραγματικότητα. Βασιστείτε στο τώρα και απολαύστε την κάθε μέρα χωρίς να φορτώνετε το μυαλό σας με αρνητικές σκέψεις που δεν έχουν βάση.

«Πρέπει να με κάνεις ευτυχισμένη»
Ο σύντροφος που επιλέγουμε πρέπει να κάνει την ζωή μας πιο πλήρη και να μας κάνει χαρούμενες. Η ευτυχία μας όμως δεν πρέπει να βασίζεται σε αυτούς αλλά να πηγάζει από μέσα μας. Επαναλαμβάνοντας συχνά τέτοιου είδους προσδοκίες μπορεί να κάνετε τον σύντροφό σας να νιώσει ότι είναι διαρκώς υπό πίεση και ανεπαρκής.

«Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν καβγαδίζουν»
Δεν γίνεται να πιστεύουμε ότι δεν θα διαφωνήσουμε ποτέ! Η διαφωνία είναι υγιής και μπορεί να μας οδηγήσει σε συμπεράσματα εποικοδομητικά για την σχέση μας αλλά και να μας μάθει πως να διαχειριστούμε αποτελεσματικά παρόμοιες καταστάσεις.

«Δεν είναι εύκολο να με αγαπήσει κάποιος»
‘Όλοι έχουν μια λίστα do’s και dont’s που εφαρμόζουν σε κάθε σχέση και ενώ αυτό μας βοηθά να κρατήσουμε στην ζωή μας όσους πραγματικά μας ενδιαφέρουν, είναι πολύ εύκολο να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι δεν αξίζουμε να αγαπηθούμε επειδή είμαστε δύσκολες ή απαιτητικές. Στην πραγματικότητα, οποιοσδήποτε μπορεί να αγαπηθεί, αρκεί να ξέρει τι σημαίνει για εκείνον αγάπη.

«Είμαστε πολύ διαφορετικοί»
Τι πιο όμορφο από το να μαθαίνεις πράγματα από τον άνθρωπό σου και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας μαζί; Μπορεί το παρελθόν και η πορεία σας μέχρι σήμερα να διαφέρουν αλλά ίσως εκεί κρύβεται και η ομορφιά της σχέσης σας.

«Δεν προχωράμε όσο γρήγορα θα ήθελα»
Κάνετε αναδρομές στα timelines σχέσεων των κολλητών ή των γνωστών σας και αναρωτιέστε πότε θα κάνετε το επόμενο βήμα; Αφεθείτε στην στιγμή και αφήστε τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους. Άλλωστε η κάθε σχέση είναι διαφορετική και δεν υπάρχει συνταγή για σίγουρη επιτυχία.

«Δεν ξέρω αν μπορώ να σε εμπιστευτώ»
Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ σας οι σκέψεις αυτές θα εξακολουθούν να σας βασανίζουν με αποτέλεσμα να απομακρυνθείτε ο ένας από τον άλλο. Βασίστε τις σκέψεις σας σε γεγονότα και όχι σε εικασίες.

«Η σχέση μας έχει αλλάξει»
Μην μένετε προσκολλημένη στις πρώτες μέρες της σχέσης σας και τα πρώτα ραντεβού. Οι όμορφες στιγμές μιας σχέσης είναι αυτές που προκύπτουν όταν υπάρχει οικειότητα, εμπιστοσύνη και χαλαρή διάθεση και αυτά επιτυγχάνονται μόνο με αρκετό καιρό συνύπαρξης με το ταίρι μας.

«Δυσκολεύομαι να σου δείξω τον πραγματικό μου εαυτό»
Είναι πραγματικά δύσκολο να ρίξουμε τα τείχη και να επιτρέψουμε σε κάποιον να μας γνωρίσει πραγματικά. Αν όμως δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να νιώσει ευάλωτος, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να διώξουμε το άτομο που μας ενδιαφέρει και να χάσουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε έναν δεσμό που αντέχει στον χρόνο.

«Πρέπει να αλλάξεις»
Αν εξ αρχής έχετε εντοπίσει συμπεριφορές ή χαρακτηριστικά που δεν σας ταιριάζουν καλό θα ήταν να καταλάβετε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν μόνο αν το θέλετε εσείς. Η πραγματική αλλαγή ξεκινά από τον εαυτό μας και μόνο τότε μπορούμε πραγματικά να το δουλέψουμε και να δούμε αποτελέσματα.

govastileto.gr