MY KTEO

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Πανελλήνιες 2019: Αυτά είναι τα θέματα βιολογίας και οι απαντήσεις σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας

Σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 οι απόφοιτοι των ΓΕΛ εξετάζονται με τις πανελλήνιες στα θέματα Βιολογίας 2019. Στις 10:00 πμ το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστά τα θέματα βιολογίας 2019.



Με το μάθημα της βιολογίας για την ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών συνεχίζονται σήμερα οι πανελλήνιες 2019 για τους αποφοίτους των ΓΕΛ. Η εξέταση των υποψηφίων ξεκινάει στις 8:30 πμ.

Πανελλήνιες 2019: Δείτε εδώ τα θέματα Βιολογίας, οι απαντήσεις και οι λύσεις.


Τα Dikaiologitika News καλύπτουν λεπτό προς λεπτό τις Πανελλήνιες εξετάσεις σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια «Μεθοδικό». Μόλις το υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστά περίπου στις 10:00 πμ η ομάδα καθηγητών των φροντιστηρίων «Μεθοδικό» θα απαντήσουν τα θέματα της βιολογίας και θα αναρτηθούν στα Dikaiologitika News σε ελάχιστο χρόνο.

Με το πέρας των εξετάσεων για τα ΓΕΛ, σειρά παίρνει το μηχανογραφικό και τα αποτελέσματα των πανελληνίων 2019 τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Ιουλίου . Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι περίπου 100.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών που θα συμπληρώσουν φέτος Μηχανογραφικό και θα διεκδικήσουν τις 78.336 θέσεις.

Ο γρίφος του μηχανογραφικού και τα αποτελέσματα των πανελληνίων 2019
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019

Το μηχανογραφικό εφέτος αναμένεται να αποτελέσει έναν μεγάλο γρίφο, κυρίως εξαιτίας δύο βασικών παραγόντων, που είναι η συγχώνευση – κατάργηση των ΤΕΙ καθώς και η εμφάνιση νέων προγραμμάτων σπουδών

Το μηχανογραφικό υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Εκεί οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν πρόχειρο μηχανογραφικό, να τροποποιούν το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο και στη σχετική περίοδο να προχωρήσουν στην οριστικοποίησή του.

Η πλατφόρμα αναμένεται να «ανοίξει» παραδοσιακά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και μια ενδεικτική ημερομηνία φαίνεται η Δευτέρα 24 Ιουνίου, ενώ αναλογικά αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουλίου, δίχως βέβαια ακόμη να έχει ανακοινωθεί κάτι από το υπουργείο Παιδείας. Η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού θα γίνει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία και μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής κανένα μηχανογραφικό δελτίο δεν θα γίνεται δεκτό, ούτε θα αλλάζει, ούτε θα αντικαθίσταται ως προς τις προτιμήσεις των τμημάτων και τη σειρά αυτών.

– Οι υποψήφιοι θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο και σε πρώτο στάδιο να δηλώσουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις («Προσωρινή Αποθήκευση»). Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων αντίστοιχα, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση») ως και την καταληκτική ημερομηνία.

-Ο υποψήφιος μπορεί να δηλώσει όσα τμήματα επιθυμεί, ακόμη και όλα, από αυτά που περιλαμβάνονται στο ένα πεδίο ή στα δύο πεδία που έχει πρόσβαση από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία. Μπορεί να δηλώσει τα τμήματα με όποια σειρά επιθυμεί, ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο που περιλαμβάνονται. Αν δηλώσει προτίμηση για τμήμα που περιλαμβάνεται και στα δύο επιστημονικά πεδία που δήλωσε, το δηλώνει μία φορά μόνο.

Πανελλήνιες 2019: Δείτε τα θέματα Βιολογίας, οι απαντήσεις και οι λύσεις
Πανελλαδικές: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2019
Πανελλήνιες 2019: Θέματα βιολογίας, όλες οι απαντήσεις για το τελευταίο μάθημα των πανελληνίων