MY KTEO

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Χρήστος Μπλέτσας: «Κατανοώ τη δυσκολία αυτών που νομίζουν ότι η νίκη στις εκλογές σημαίνει «κάνω ό,τι θέλω» αλλά αυτά τέλειωσαν»

Αποτέλεσμα εικόνας για μπλετσας χρηστος
Υπέρμαχος της απλής αναλογικής δηλώνει ο εκπαιδευτικός και σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας, Χρήστος Μπλέτσας.
Αν και κατανοεί, όπως ο ίδιος τονίζει, τη δυσκολία κάποιων που νομίζουν ότι η νίκη στις εκλογές σημαίνει «κάνω ό,τι θέλω», συγχρόνως θεωρεί ότι με την απλή αναλογική υποχρεωτικά οι συμφωνίες θα είναι φανερές, δημόσιες και κανείς δε θα έχει διακοσμητικό ρόλο. Ενώ δεν κρύβει και την επιθυμία του να εφαρμοστεί σύντομα και στην Βουλή.


Συγκεκριμένα ο Χρήστος Μπλέτσας αναφέρει:

«Αυτοί που υποστηρίζουν ότι η απλή αναλογική είναι καταστροφική για τη Διοίκηση των Δήμων και των Περιφερειών, έχουν ασχοληθεί με άλλες εκλογές πλην των Βουλευτικών και των Δημοτικών; Υπάρχει συνδικάτο που να μην έχει απλή αναλογική; Υπάρχει πολιτιστικός σύλλογος, ένωση, ΠΑΕ, ό,τι συλλογικό όργανο μπορεί να σκεφτεί κανείς, που να μην έχει απλή αναλογική; Αυτά τόσα χρόνια πώς διοικούνται;

Κατανοώ τη δυσκολία αυτών που νομίζουν (ή έχουν μάθει) ότι η νίκη στις εκλογές σημαίνει «κάνω ό,τι θέλω» αλλά αυτά τέλειωσαν γιατί πρέπει να τελειώσουν και να πάμε τη χώρα λίγο παρακάτω κάνοντας όλοι το αυτονόητο : ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΟΛΑ! Και το «κάνω ό,τι θέλω» δεν έχει παραταξιακή λογική, έχει καθαρά προσωπική : ας ρωτήσουν τους υποψήφιους των συνδυασμών τους που δεν εκλέγονταν να τους πουν πώς ένιωθαν όταν και με τη δική τους δύναμη εκλέχτηκαν πρόσωπα που όχι δεν ήθελαν να ασχοληθούν με τα προβλήματα που εντόπιζαν αλλά δεν απαντούσαν καν στα τηλέφωνα!

Τέλος, κύριοι, αυτά.
Με την απλή αναλογική ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ οι συμφωνίες θα είναι φανερές, δημόσιες και κανείς δε θα έχει διακοσμητικό ρόλο. Όλοι οι σύμβουλοι είναι εν δυνάμει συνεργάτες του εκάστοτε δημάρχου, κάθε απόφαση θα αρχίζει από μηδενική βάση και κόβονται μαχαίρι τα νταϊλίκια και οι καφενειακού τύπου κουβέντες στα συμβούλια! Οι ταλιμπάν-σύμβουλοι, οι σύμβολοι-οπαδοί που ψηφίζουν ό,τι πει ο Δήμαρχος δε θα έχουν καν χρησιμότητα για τον Δήμαρχο, τώρα θα χρειάζονται σύμβουλοι με πειθώ, κοινή λογική, επαφή με την κοινωνία και πραγματικοί οπαδοί του «Σεμνά και ταπεινά».

Κάθε σύμβουλος (είτε της «συμπολίτευσης», είτε της «αντιπολίτευσης») θα έχει να λογοδοτήσει στους συμπολίτες του για όσα ψήφισε αλλά και για όσα δεν κατήγγειλε, όταν έπρεπε! Ο άχαρος ρόλος της αντιπολίτευσης (κι αυτό το έχω βιώσει) να μιλάει με επιχειρήματα σε μια διαδικασία που το αποτέλεσμα είναι προδικασμένο πλέον ανατρέπεται κι όλοι έχουν φωνή, λόγο και μπορούν να κερδίσουν την έγκριση της πρότασής τους!

Η απλή αναλογική δυστυχώς επιβλήθηκε από ανάγκη αλλά είναι απαραίτητη. Αν θέλουμε να πάμε την πατρίδα μας λίγο πιο ψηλά, είναι ώρα να κάτσουμε να τα βρούμε μεταξύ μας.
Μακάρι να εφαρμοστεί η απλή αναλογική και στη Βουλή!»