MY KTEO

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Δήλωση Γιάννη Τζαβάρα, υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ μετά την επίσκεψή του και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της ΔΕΥΑΧ


Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που περιδιαβαίνουν στους χώρους δουλειάς δεν μπορούν να κρύψουν ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ και άλλους άλλοτε συνοδοιπόρους τους όπως ο Βαρουφάκης κλπ έχουν ευθύνη για τους πάνω από 1000 αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν και παραμένουν.
Όλοι τους δίνουν όρκο πίστης ότι θα ενισχύσουν τις αναδιαρθρώσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ταυτόχρονα για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας μπλέκουν το λαό σε τεράστιους κινδύνους, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο.

Οι εξελίξεις στις ΔΕΥΑ συνολικά μας προβληματίσουν ιδιαίτερα, τα τεράστια προβλήματα της ΔΕΥΑΧ: ελάχιστοι εργαζόμενοι για να αντιμετωπίσουν πλήθος βλαβών, βιώνοντας την αφαίρεση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, με τις επιπλέον ώρες όταν προκύπτουν έκτακτες ανάγκες να αμείβονται με ψίχουλα, με την έκθεσή τους σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα εν έτει 2019 και χωρίς να εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ ούτε οι πρόσφατες προσλήψεις που έγιναν μπορούν να διασφαλίζουν την μακροπρόθεσμη αλλά ούτε τη βραχυπρόθεσμη εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΧ.

Το μέλλον που θέλουν να σερβίρουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά και η τεράστια πείρα που πλέον έχουν οι εργαζόμενοι, επιβάλλεται να γίνουν κριτήρια ψήφου στις εκλογές 7 Ιούνη.

Το ΚΚΕ με κάθε τρόπο, στους εργασιακούς χώρους, στη Βουλή και σε κάθε άλλο βήμα που του δόθηκε, στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων. Κατέθεσε πρόταση κατάργησης του άρθρου του Συντάγματος που βάζει εμπόδια στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Εναντιώθηκε στην λειτουργία των ΔΕΥΑ με γνώμονα την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού που προωθείται μέσα από την απαξίωση, την καθιέρωση και επέκταση των άθλιων ελαστικών μορφών απασχόλησης, την παραχώρηση όλο και περισσότερων υπηρεσιών και τμημάτων σε ιδιώτες – εργολάβους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε γερά τη λίθο του στη δημιουργία πλαισίου λειτουργίας των ΔΕΥΑ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με νόμο που ψήφισε από κοινού με την ΝΔ το 2017. Έσπρωξαν ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων και αυτό αποδεικνύει ότι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού εξακολουθεί να είναι στις επιδιώξεις τους ώστε να γίνει πεδίο κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα παρά τα κούφια λόγια για προσλήψεις στην πράξη οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ εξακολουθούν να είναι στον αέρα, σερνόμενοι στα δικαστήρια για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ στις εκλογές στις 7 Ιούλη για να είναι πιο μαχητική την επόμενη μέρα η πάλη για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού, απέναντι στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που θα συνεχιστεί από την όποια νέα κυβέρνηση.

Για να μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να παλεύει από καλύτερες θέσεις για την ανάκτηση των απωλειών, για τα σύγχρονα δικαιώματα του στη δουλειά και στη ζωή.

Η ελπίδα και η προοπτική για το λαό βρίσκεται σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Αυτή είναι η μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος για το λαό. Και μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ στις 7 Ιούλη μπορεί να την εγγυηθεί.